Košarkaši putuju na Jahorinu (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaši putuju na Jahorinu (foto: Đorđe Đoković)
31.08.2017, 08:02

Košarkaši otputovali na Jahorinu

č: | fb:
Posle turneje po Kini, pauze, pa uvodnog dela priprema za novu sezonu u KLS, KK Metalac je otputovao na sedmodnevne pripreme na Jahorinu (BiH).
 
 
Ekipa će biti smeštena u Istočnom Sarajevu, gde će koristiti sportsku dvoranu, a kondicioni treninzi i rad bez lopte odvijaće se na "bosanskoj lepotici" pod rukovodstvom Predraga Petrovića, nekadašnjeg atletičara koji živi u Australiji, a sada povremeno boravi i u Valjevu.
 
 
Trener Mihailo Poček, sa saradnicima Vladom Miškovićem i Milinkom Petrovićem, na pripreme je poveo kapitena Đukana Đukanovića, Sašu Vasića, koji je odlučio da i u sezoni 2017/18. igra u Metalcu, juniorskog reprezentativca Šarenca, pa pojačanja Mikulića, Krstovića, D. Marojevića, Đekića, Stevića, Turbića, kao i juniore Milutinovića, Jelića, Pavlovića, Jankovića i Dragana Vasića Džavaija.
 
Košarkaši putuju na Jahorinu

Košarkaši putuju na Jahorinu (Foto: Đorđe Đoković)

 
Jasno je da Metalac još nije selektirao ekipu za start u KLS, a i dalje su deficitarni igrači na pozicijama 2, 4 i 5 (bek šuter, krilni centar i centar). Centar Zekavičić (Beovuk) pristupio je beogradskom Dynamicu, a dolazak Bojana Krstovića (37), koji je prošlu sezonu igrao u Vršcu, nadoknađuje odlazak Brane Đukanovića u Španiju s tim što iskusni igrač na poziciji bek-krilo donosi i poboljšanje igre u odbrani.
 
 
Planirane su utakmice sa sarajeviskim klubovima Slavijom i Bosnom, članoma Druge ABA lige, koja se priprema za tradicionalni "Memorijal Mirze Delibašića", koji se igra u znak sećanja na jednog od najboljih jugoslovenskih košarkaša i vedete sarajevskih "studenata".
 
 
Izvesno je da će Metalac pripreme za novu sezonu zaokružiti novom turnejom u Kini, ovoga puta u Pekingu, planiranom za 21. septembar.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 8 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...