Metalac - Sloga (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Sloga (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
07.09.2017, 12:32

Na startu Zlatibor - Metalac

č: | fb:
Na Skupštini Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije (KLS) doneta je odluka da u KLS učestvuje 12 klubova i da klubovi koji igraju Drugu ABA ligu ne igraju KLS. Izvučeni su takmičarski brojevi, pa Metalac u 1. kolu, 14. oktobra, igra sa Zlatiborom u Čajetini. Potom gostuje Sloga iz Kraljeva, a onda slede dva gostovanja - Radničkom u Kragujevcu, koji je zamenio kruševački Napredak, i Spartaku u Subotici.
 
 
U 5. kolu, u Valjevo dolazi beogradski Beovuk, potom se odlazi u Vršac (ukoliko se ne kvalifikuje u Drugu ABA ligu, ukoliko se kvalifikuje biće određen klub koji će ga zameniti), pa se u Valjevu igra protiv Mladosti iz Zemuna i ide Tamišu u Pančevo. U 9. kolu, gost je OKK Beograd, potom se igra sa Vojvodinom u Novom Sadu, a u 11. kolu gost je Dunav (Stari Banovci).  
 
 
Doneta je i (ne)očekivana odluka da Borac (Čačak), Dynamic (Beograd) i Vršac (ukoliko se kvalifikuje u Drugu ABA ligu) ne igraju u KLS, što je u suprotnosti sa odlukama ostalih saveza zemalja Regiona, čiji klubovi moraju da igraju u Drugu ABA i nacionalnu ligu. 
 
 
Ostaje da se vidi da li će sada doći do spora, koji bi mogao dovesti u pitanje start nove Regionalne lige. Ovo tim pre što se još ne zna da li će, gde i kada, biti pretkvalifikacionog turnira za ekipe iz BiH, čiji bi pobednik učestvovao na kvalifikacijama u Laktašima sa Vršcem, Sutjeskom (Nikšić) i Primorskom (Kopar) za dva preostala mesta u Drugoj ABA ligi.
 
 
Srpski klubovi, posebno Borac, bili su protiv igranja u dve lige smatrajući da im je taj "luksuz" potrebno 25 igrača, što bitno uvećava budžet kluba iako je ranije saopšteno da Druga ABA liga snosi troškove putovanja i smeštaja gostujućih ekipa.
 
 
Na sastanku u Beogradu doneta je i odluka da Superliga Srbije u sledećoj sezoni takođe broji 12 klubova, koji će igrati u dve grupe. U slučaju da se Vršac kvalifikuje u ABA 2. ligu, Superligu će sačinjavati 4 kluba iz ABA 1. lige, 3 kluba iz ABA 2. lige i 5 klubova iz KLS. Ukoliko se Vršac ne kvalifikuje u ABA 2. ligu, Superligu će sačinjavati 4 kluba iz ABA 1. lige, 2 kluba iz ABA 2. lige i 6 klubova iz KLS.
 
 
Posle regularnog dela Superlige Srbije po 4 najbolje ekipe iz obe grupe će igrati plejof za konačan plasman u prvenstvu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.