Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Šah (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2017, 07:04

Novi poraz VŠK-a

č: | fb:
U 9. kolu Ekipnog prvenstva Srbije, koje se igra u Rumi, VŠK je izgubio od Glige iz Pančeva sa 2,5:3,5 i pitanje opstanka u Prvoj ligi Srbije, dva kola pre kraja, doveo u sferu teorijskog.
 
 
Valjevci su poveli posle pobede vm Lupuleskua na prvoj tabli, potom su remizirali vm Milanović, im Arsović i fm Ivić ali su izgubili im Božić i mk Popović! 
 
 
Omladinac iz Banovaca dobio je Paraćince sa 4:2, dok je Naftagas iz Elemira poražen 2:4 od Slovena iz Rume, koji je sada prvi na tabeli posle kiksa 3:3 beogradske Itake sa Slogom iz Kraljeva.
 
 
VŠK danas u 15.30 sati, u pretposlednjem kolu, igra protiv Slovena, a u ponedeljak sa Crvenom zvezdom, koja je poslednja iako nema lošiju ekipu od Valjevaca. U niži rang seli se i OŠK Paraćin, dok se VŠK za opstanak bori sa Naftagasom iz Elimira, koji ima meč bod više ali i teške protivnike u dva poslednja kola. Na startu, Valjevci su pobedili Naftagas sa 3,5:2,5.
 
 
Dakle, VŠK je prošle godine bio državni prvak, potom je uspešno igrao i na Evropskom kupu gradova u Novom Sadu, ali se bez novca ta ekipa raspala i sada preti ispadanje u niži rang. Zidanje kule od karata, u šahu je to okupljanje "stranaca" bez domaćih igrača i ozbiljne Škole šaha, nikada nije dalo rezultat.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 12 sati 5 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati 6 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara