Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
11.09.2017, 18:45

VŠK i dalje prvoligaš

č: | fb:
Pobedom od 3,5:2,5 protiv Crvene zvezde, VŠK je večeras izborio opstanak u Prvoj ligi Srbije na ekipnom državnom prvenstvu igranom u Rumi. Novi prvak je domaći Sloven, a u niži rang sele se OŠK Paraćin, Crvena zvezda i Naftagas iz Elemira.
 
 
Pobedu VŠK-u doneli su fm Ivić i mk Popović uz remije vm Lupuleskua, im Arsovića i im Božića, dok je jedino poražen vm Milanović od vm Mihaila Stojanovića, nekadašnjeg Valjevca koji je bio i predsednik kluba. "Pomogao" je i Jugović iz Kaća, koji je sa 6:0 savladao Naftagas iako je igrao bez vm Nikolića (BiH) i ruskog vm Morozeviča.
 
 
Sloven se pomučio da dođe do "već viđene" titule jer je u jednom trenutku gubio 1,5:2,5 od Novosadskog ŠK ali su vm Rubljevski i vm Miljković pobedama doneli prvu titulu klubu iz Rume.
 
 
Pojedinačni učinak valjevskih šahista: Lupulesku 4,5 (9), Milanović 4 (11), Arsović 4 (11), Ivić 5 (11), Božić 4 (10), Popović 3,5 (11), Radoja 0,5 (3).
 
 
Najbolji rezultat na prvenstvu ostvarili su vm Inđić (Itaka) i vm Miljković (Sloven) sa po 8,5 (11). Inđić je igrao na drugoj, a Miljković na petoj tabli.
 
 
Na ženskom turniru, u Novom Sadu, pobednik je Jugović iz Kaća, ispred Jelice iz Goračića u Guči, te beogradskih ekipa Rad i BAS. Ispali su Rudar (Kostolac) i Novosadski ŠK.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...