Marko Šarenac (foto: Đorđe Đoković)
Marko Šarenac (foto: Đorđe Đoković)
12.09.2017, 10:28

Marko Šarenac: "Radili smo u tišini, a na kraju smo bili glasni"

č: | fb:

"Drago mi je što sam na ovom mestu i što sam ispred vas", rekao je na početku konferencije za novinare u Gimnaziji, Marko Šarenac osvajač zlata na juniorskom prvenstvu Evrope, košarkaš valjevskog Metalca i učenik Valjevske gimnazije.

 

Zadovoljstvo je naše, valjevskih novinara, i čast zbog toga što smo ispred šampiona, uspešnog, skromnog, vrednog, zlatnog momka, jer smo imali priliku da mu čestitamo, verujući da je zlatna medalja sa juniorskog prvenstva tek početak. Prilika nam se ukazala u Valjevskoj gimnaziji na konferenciji za novinare koju je organizovao direktor škole Vojislav Andrić.

 

- Zlatna medelja koju je Marko osvojio na evropskom juniorskom prvenstvu zasigurno nije uspeh Valjevske gimnazije, već je, pre svega, njegov uspeh i onih sa kojima radi u klubu i u reprezentaciji, uspeh njegove porodice, ali je čast za svaku školu da ima takvog učenika. Marko uliva poverenje, momak koji redovno dolazi na nastavu, ne zloupotrebljava svoju poziciju uspešnog košarkaša, jednako je posvećen i učenju i treninzima. Marko, osim toga što je dobar drug i uvažavan od kolega i profesora, pre tri godine je pokazao još jednu osobinu, a to je patriotizam. Imao je dobru, čak i bolju ponudu da nastupa za reprezentaciju BiH, u kojoj je izvesno imao mesto, ali on je izabrao neizvestan put u Valjevo, neizvesno učešće u reprezentaciji, jer je želeo da igra u Srbiji i za Srbiju. Ovo zlato je rezultat tog izbora - rekao je Andrić.

Zlatna medalja

Zlatna medalja (Foto: Đorđe Đoković)

Za svoj zlatni rezultat Marko je zahvalan mnogima. Prvo se zahvalio onima koji su ga podržavali, pre svega porodici koja je bila najveći oslonac i pomoć od početka, otuda je i najzaslužnija za uspeh. "Hvala Valjevskoj gimnaziji, naravno zahvalnost i mom Metalcu, kao i mnogim trenerima koji su zaslužni za moj, do sada, najveći uspeh – zlato na evropskom prvenstvu", rekao je Marko.

 

Kaže da je velika čast, ali i odgovornost biti u nacionalnom timu.

 

- Drago mi je što sam u juniorskoj reprezentaciji, koja je izuzetno talentovana i svetla budućnost naše košarke. Naš cilj je od početka bio zlatna medalja. Mi smo sve vreme, na čelu sa našim trenerom Vladom Jovanovićem, radili u tišini, a na kraju smo bili veoma glasni. Zlatna medalja je i nagrada za mene, ali i za moju porodicu za sav trud, zalaganja i odricanja - rekao je zlatni košarkaš.

Marko Šarenac

Marko Šarenac (Foto: Đorđe Đoković)

 

Marko Šarenac je prve košarkaške korake napravio kao osnovac u Bratuncu u Republici Srpskoj. Prve takmičarske utakmice igrao je u Ljuboviji, a sada je u Valjevu u koji je došao pre tri godine i, kako reče, već se oseća kao Valjevac.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 24 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 34 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara