KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2017, 12:12

Poraz u Lazarevcu, pobeda u Užicu

č: | fb:
Posle kontrolnih mečeva sa Goraždom i Igmanom, tokom priprema u Istočnom Sarajevu (BiH), košarkaši Metalca imali su još dve trening utakmice. U Lazarevcu, u susretu sa srpskoligašem Kolubarom, Valjevci su poraženi rezultatom 81:87, dok je u Užicu pobeđena Sloboda sa 85:79. 
 
 
U Lazarevci je uz slabosti u igri ispoljena i nedisciplina, pa su na tok utakmice uticale i tehničke greške dosuđene igračima Metalca. Zbog svega viđenog trener Mika Poček je svojim igračima "očitao bukvicu", pa je protiv Užičana, koji imaju ambicije da se vrate u KLS, usledilo je bolje izdanje Metalca. 
 
 
Sloboda je uz Anđića u klub vratila i Otaševića, Marića, Radića, a stigao je i Simić, Lazarevčanin iz Smedereva, koji je bio na probi i u Valjevu. 
 
 
Domaćin je početkom meča imao prednost, a Metalac je u drugom poluvremenu uspeo da povede i sa dvocifrenom razlikom, pa je meč bez veće neizvesnosti priveden kraju. 
 
 
Prijatno su iznenadili Đekić i Stević. Još uvek se traže pojačanja na pozicijama centra i krilnog centra, postoje igrači za koje je Metalac zainteresovan ali se postavlja pitanje da li će uspeti da ih angažuje na "pregrejanom tržištu" ili će, eventualno, morati da vrati pojedince iz prošlosezonskog sastava.
 
 
Narednu proveru Metalac će u Valjevu imati protiv OKK Beograda, u subotu od 18.00 sati, u Hali sportova. 
 
 
Za 19. septembar planiran je novi odlazak u Kinu, gde će sa profesionalnim ligašem iz Pekinga u nekoliko provincija i gradova biti odigrano pet utakmica. Na put će i ovoga puta ići i gorostasni centar Slavko Vraneš (230 cm), koji je uvek atraktivan bez obzira na igračke mogućnosti u 35 godina.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 53 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara