Vraneš ispod koša OKK Begrada (foto: Đorđe Đoković)
Vraneš ispod koša OKK Begrada (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2017, 19:19

Metalac bolji od OKK Beograda

č: | fb:

U poslednjoj proveri pred novu turneju u Kini košarkaši Metalca pobedili su večeras u Hali sportova OKK Beograd sa 95:74 (21:26, 29:23, 19:17, 26:8).

 

Po igri u prvom poluvremenu nije izgledalo da će valjevski košarkaši stare znance iz "Žućkove avlije" ostaviti na - 21 poen. "Klonferi" su zahvaljujući iskusnom pleju Nešoviću i kombinovanoj odbrani imali prednost do deset poena, a rezultat je preokrenuo Saša Vasić sa dve trojke, što je ulilo sigurnost i ostalima u ekipi trenera Mike Počeka, koji se dosta nervirao zbog početničkih grešaka i u odbrani i u napadu.

Vasić u prodoru

Vasić u prodoru (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nastavak je doneo bolju i sigurniju igru Metalca, pre svega u odbrani, što je donelo dosta lakih poena iz kontri i polukontri, a otvorile su se i mogućnosti i za šut sa distane.

 

Malobrojna valjevska publika imala je priliku da na delu vidi nove igrače domaćih, od povratnika Dragomira Marojevića, preko Mikulića (215 cm), veterana Krstovića, do Đekića, Stevića, Turbića... Veteran Vraneš (35, 230), koji se takođe ponovo sprema na put u Kinu, brzo se povredio, pa je malo igrao.

 

Najviše je pokazao Marojević, dok Mikuliću, koji je idealno građen, nedostaje više sportske "krvoločnosti". Kapiten Đukan Đukanović je zbog ozlede na pripremama na Romaniji propustio desetak treninga, što se očituje u njegovoj igri. Juniorski reprezentativac Šarenac dobija veću minutažu i tek traži sebe u seniorskom sastavu Metalca.

 

Šarenac pod košem gostiju

Šarenac pod košem gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

Hala sportova. Gledalaca: 100. Sudije: Mizdrak, Pantić, Stanić (svi iz Valjeva).

 

Metalac: Stamenić, Milutinović, Turbić 4, Šarenac 8, Đukanović 12, Đekić 3, Krstović 25, A. Vasić 16, Marojević 15, Čolović, D. Vasić, Mikulić 8, Vraneš 4.

 

OKK Beograd: Nešović 8, Jovanović 10, Simeunović 5, Milovanović, Matić 2, Đoković 20, Savković 8, Nešić, Pavlović, Peković 8, Drekalović 6, Stanković 7.

Prodor Đukana Đukanovića

Prodor Đukana Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Bez obzira na dobru igru Vasića, Đukanovića, Krstovića i Marojevića, Metalac se mora dodatno pojačati ukoliko želi da u ovoj sezoni, u KLS, igra zapaženiju ulogu od prošle, kada se borio, i izborio za opstanak i spas kluba u jednoj od najtrbulentnijih sezona u skoro 70-to godišnjoj istoriji.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 5 sati 20 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 7 sati 57 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar