Košarka (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2017, 07:03

KLS otkazao poslušnost KSS

č: | fb:

Na novom sastanku klubova Košarkaške lige Srbije (KLS) jednoglasno je potvrđena prethodna odluka o tome da članovi Druge ABA lige Borac iz Čačka, beogradski Dynamic i Vršac ne moraju da igraju u KLS ali će biti učesnici Superlige Srbije u utakmicama koje odlučuju o državnom prvaku kao i o ekipama koje će u sezoni 2018/19. učestvovali u ABA i ABA 2 ligi kaopredstavnici Srbije.


Čačani, Beograđani i Vrščani bili su izričiti u stavu da neće igrati u KLS, a podržali su ih i predstavnici ostalih kubova. Upravnom odboru KSS, koji je zatražio da ta tri kluba igraju i KLS, a u slučaju neprihvatanje te odluke zapretio povlačenjem saglasnosti za igranje u ABA 2 ligi, njihovim isključenjem iz KSS, odnosno vraća KLS pod okrilje KSS, ponuđena je ruka saradnje u vidu razgovora na prevazilaženju aktuelne situacije.


Taj sastanak održan je juče u KSS, a klubovima iz Čačka, Beograda i Vršca dat je rok do danas (četvrtak) u podne da se izjasne da li igraju i KLS!

KSS se posle sastanka klubova KLS održanog u ponedeljak još nije oglasio tako da se ne zna šta biva sa sudbinom najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Srbije. Podsećamo da je žreb obavljen, pa bi Metalac 14. oktobra igrao sa Zlatiborom u Čajetini. Treba odrediti i klub koji menja Vršac posle njegovog plasmana u ABA 2 ligu kroz kvalifikacioni turnir u Laktašima.


Nezvanično to mesto namenjeno je Smederevu, koje je u prošloj sezoni bilo pretposlednje u KLS (ukoliko Smederevci imaju ekipu i novac za igranje u KLS, tim pre što su Kruševljani istupili iz KLS a to mesto dodeljenje je (starom) Radničkom KG).


U slučaju da KSS ipak primora Borac, Dynamic i Vršac da igraju u KLS (makar i sa juniorima), liga bi umesto 12, kako su klubovi ranije odlučili, morala da ima 14 ekipa, a za Smederevce i Kragujevčane ne bi bilo mesto u njoj. Takođe, morao bi da se obavi novi žreb, a utakmice, zbog ABA 2 lige, ne bi bile igrane vikendom već utorkom, sredom i eventualno četvrtkom!


Sve ovo pomalo liči na poremećene odnose na relaciji FIBA - Evroliga, što samo šteti košarci na globalnom nivou. Zanimljivo je i to da KSS i KLS na svojim sajtovima objavljuju samo svoje odluke.

 

Metalac je posle povratka sa turneje iz Kine nastavio sa treninzima ali i sa potragom za pojačanjima na pozicijama 2, 4 i 5 (bek šuter, krilni centar i centar), koje su i dalje deficitarne. Kao pojačanje pominjan je centar Kaplanović, izdanak FMP-ove škole, ranije i Marković iz Napretka. Takođe ranije pominjani Jeremić (Napredak) i Veljković (Mega) dobili su angažman u FMP-u, odnosno Vršcu, a izjalovila se i navodna nakana da se angažuje centar Zekavičić iz Beovuka.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 2 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 39 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara