Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaške lopte (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2017, 14:55

Borac, Dyinamic i Vršac igraju i KLS

č: | fb:
Košarkaški klubovi Borac iz Čačka, beogradski Dynamic i Vršac odlučili su da ipak igraju i KLS, pored ABA  2 lige, kako bi izbegli sankcije KSS. Kako su portalu moravainfo.rs rekli Marko Ivanović, direktor Borca i Predrag Pantović, potpredsednik kluba, klubovi su morali da prihvate odluku KSS kako bi izbegli sankcije - isključenje iz KSS, što povlači suspenzju svih selekcija iz takmičenja pod okriljem nacionalnog saveza.
 
 
Dodali su da je jučerašnji sastanak sa Predragom Danilovićem i njegovim saradnicima u KSS bio korektan. Borac će, veli Ivanović, morati da angažuje još dva igrača i dodatno za prvi tim registruje nekoliko juniora i kadeta, te da će najveći problem biti kada će ekipa da trenira ako će "autobusom putovati s kraja na kraj bivše Jugoslavije". Pantović je ustvrdio da će, u hronično teškoj finansijskoj situaciji, Borac igranje u KLS koštati dodatnih 100.000 evra.
 
 
Na novoj sednici Skupštine klubova KLS, u ponedeljak, u Beogradu, Borac će predložiti da se iz KLS u Superligi Srbije, umesto osam, nađe 12 klubova podeljenih u dve grupe, te da po četiri prvoplasirane budu u plej-ofu (u plej ofu igraju i Crvena zvezda, Parizan, Mega i FMP iz ABA lige).
 
 
U novonastaloj situaciji jasno je da će KLS opet imati 14, a ne 12, klubova (kako je bilo najavljno), te da će ponovo morati da se obavi žreb. Čini se da mesta sada neće biti za Radnički KG, koji je u KLS zamenio kruševački Napredak, koji je zbog finansijskih i inih problema istupio iz lige.
 
 
Na Skupštini će, takođe, morati da se utvrdi i novi početak takmičenja (prvobitno je bilo planirano da to bude 14. oktobra) s obzirom na to da će Borac, Dynamic i Vršac utakmice u KLS igrati preko nedelje, dok je vikend rezervisan za susrete ABA 2 lige.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 52 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 53 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara