Trening KK Metalac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2017, 18:43

Metalac sa Zlatiborom 14. oktobra

č: | fb:
Na današnjoj Skupštini klubova KLS, u Beogradu, posle "povratka" Borca, Dynamica i Vršca i najkavlitetniji srpski rang takmičenja, posle pritiska KSS, obavljen je novi žreb za prvenstvo koje će ipak početi 14.oktobra. 
 
 
Na startu, Metalac igra sa Zlatiborom u Čajetini, a potom dočekuje kraljevačku Slogu. Dalji raspored valjevskih košarkaša: Tamiš-Metalac, Metalac-Beovuk, Dunav-Metalac, Metalac-Mladost, Vršac-Metalac, Metalac-Radnički KG, Dynamic-Metalac, Vojvodina NS-Metalac, Metalac-Spartak, Borac-Metalac, Metalac-OKK Beograd.
 
 
Prvi deo sa 13 kola završava se 23. decembra 2017, a nastavak sledi 13. januara 2018. godine posle Novogodišnjih i Božićnih praznika. KLS se završava 7. aprila 2018, potom sledi Superliga Srbije.
 
 
U šturoj vesti na sajtu KLS nema detalja o tome kako će se igrati Superliga s obzirom na to da je Borac najavio predlog da u završnim borbama za titulu prvka Srbije, umesto ranije utvrđenih osam klubova iz KLS, uz Zvezdu, Partizan, Megu i FMP, sada igra 12 ekipa takođe podeljenih u dve grupe.
 
 
"Samo Metalcu može da se desi da mu se u oba žreba pogode isti protivnici u prva dva kola, odnosno da u prvom delu prvenstva ima gostovanje više oba puta. Zanimljivo je i to da sa ABA 2 ligašima igramo u gostima sve tri utakmice. Ali, šta je - tu je, žreb je bitan ali ne i presudan", rekao je trener Mika Poček za Kolubarske.rs.
 
 
Od novajija tu je za sada samo mladi centar Kaplanović (22, 209), koji je prošao školu FMP-a, bio i u Zvezdi, pa u inostranstvu. Školovan je igrač, a problem je to.što je bio povređen i bez treninga.
 
 
Poček kaže da se oseća umor kod igrača od dve turneje u Kini (dug put, dosta utakmica, velika vremenska razlika) ali da je dobro to što sa ekipom ponovo radi kondicioni trener Pera Petrović te se nada da će uspeti da ih osveži.
 
 
Trenera valjevskih košarkaša brinu povrede dvojice najiskusnijih igrača, Krstovića i Marojevića, koje na treningu očekuje od srede. Takođe se nada da bi, ako ne do starta u Čajetini, ono bar posle prvog kola Metalac eventualno mogao da angažuje još neko pojačanje kako bi mogao da uspešno igra KLS sa 26 kola.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 14 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 22 sati 51 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara