Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
Odbojka (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2017, 13:55

Pobeda Želje, poraz Ljižana

č: | fb:
Na startu Superlige Srbije odbojkašice Železničara pobedile su Partizan u Beogradu sa 3:1, dok je Spartak kao domaćin poražen od Mladog radnika iz Požarevca rezultatom 0:3. Potvrdile su se pretpostavke da će se Lajkovčanke boriti za sam vrh, dok Ljižanim predstoji borba za opstanak.
 
 
Želja je prvi set prepustio domaćinu, a onda dobio tri za redom uz napomenu da je četvrti set bio dramatičan jer se igralo "na razliku" (19:25, 25:18, 25:21, 28:26). Lajkovčanke je do pobede vodila Jovičić, inače Ljižanka, koja se vratilaiz obrenovačkog TENT-a sa 36 osvojenih poena, a dvocifrena je bila i Stanimirović (15). Trener Svetlana Ilić ima kvalitetan sastav, poslednje pojačanje je bugarska igračica Vasileva, pa se posle osvajanja Balakanskog kupa, uz učešće u Celendž kupu, "puca" i na plej-of domaćeg prvenstva.
 
 
Požarevljane je do pobede u Ljigu od 3:0 (25:17, 25:16, 25:19) predvodio tehničar Duduj, ljiški zet, dok kod Spartaka niko nije bio dvocifren, a najefikasniji su bili Jestrović (9), V. Đorđević (8) i Oković (7 osvojenih poena). Trener Simić, koji je ekipu preuzeo posle odlaska Veličkovića u Sloveniju i razlaza klupskog rukovodstva sa Kovačevićem, biće na velikim iskušenjima da Spartak održi u Superligi i omogućimladim igračima iz sopstvene škole da igraju u elitnom rangu.
 

 

VA 014 siguran, ŽOK Valjevo "na mišiće"
 
 
U Prvoj ligi VA 014 je pobedom u Smederevu od 3:0 (28:26, 25:20, 25:16) najavio ambicije da se plasira u viši rang. Igralo se bez kapitena Ražnatovića, koji već treću sezonu kao stranac (državljanin Crne Gore) ima problema sa licenciranjem ali se vrato Ćosić i uknjižio 22 poena; dvocifren je bio i Knežević (11). Otišao je Bobovac, novjlije su Bulatović i Stašević.
 
 
ŽOK Valjevo je, posle preokreta, pobedio Takovo GM a 3:2 (9:25, 25:20, 25:20, 20:25, 15:12). Podmlađeni sastav, bez Tomić, Gonzales-Tomašević i Pandeve, pojačan Raković i Marisavljević i predvođen Petović i Stojković dosta je oscilirao. Umesto povređene Mitrović debitovala je takođe mlada Zarić, a standardna je bila Čelić.
 
 
Ubljanke večeras (18.00) dočekuju Omladinac.
 
 
U Prvoj B ligi ovoga popodneva Srbijanka 014 dočekuje Ivanjicu, a u toj ligi takmiči se i ljiški Spartak, koji kao trener sada vodi najiskusnija igračica Danijela Simić. U Drugoj ligi Sever igra mionička Ribnica.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 15 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 6 sati 15 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 6 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...