Start trke Memorijal đenerala Ðukića (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Start trke Memorijal đenerala Ðukića (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
28.10.2017, 07:43

Vaterpolisti sa Šapčanima, KK Metalac u Pančevu

č: | fb:
Bogat sportski vikend počinje od 11.00 sati u Hali sportova redovnim kolom Bokserske lige Beograda, a na ringu će se pojaviti i četvorica takmičara Metalca. Ovo je "osnovna delatnost" kluba i nema nikakve veze sa nastupom "profi ekipe" u Regionalnoj ligi iz koje je posle Slavije iz Banja Luke istupio i subotički Spartak (obe ekipe trebalo je da gostuju u Valjevu).
 
 
Od 12.00 sati je glavni deo 17. atletskog "Memorijala đenerala Đukića" u spomenu na Svetu Đukića, pionira olimpizma u Srbiji i Jugoslaviji. Tada će na stazi Valjevo - Jovanja - Valjevo trčati seniori i seniorke, juniori i juniorke, vojnici i policijaci. Na toj stazi je početkom 20. veka tada potporučnik Đukić organizovao prvu "pešačku trku" u kojoj je i sam učestvovao.

 

 

Šapčani u Petnici

 
 
Od 18.00 sati, ba bazenu pod balonom u Petnici, VK Valis dočekuje Šapčane u 3. kolu Regionalne A-2 lige, a posle pobeda protiv Kotorana i Zadrana. Poznati su i parovi Kupa Srbije, VK Valjevo igra u gostima sa Beogradom.
 
U Prvoj B ligi Srbije VK Valis će se, od 11. novembra, takmičiti u Grupi A sa klubovima iz Beograda i Vojvodine. Na startu Valjevci su gosti Zemuna.
 
 
KK Metalac u Pančevu
 
 
U 3. kolu KLS, od 19.30 sati, KK Metalac u pančevačkom "Strelištu" igra sa Tamišom od kojeg je nedavno izgubio prijateljsku utakmicu posle povratka sa druge ovoletošnje turneje po Kini. "Bilo je potrebno da se momci istrče bez posebnih takmičarskih ambicija", rekao je tada Kolubarskim.rs trener Mika Poček.
 
 
Stvorila se pomalo i fama kako Metalac po pravilu gubi u Pančevu, a zaboravlja se da su Valjevci donosili bodove iz "predgrađa Beograda" od ekipe u kojoj je najmanje Pančevaca, čije je boje uspešno branio i "plej" Saša Vasić.
 
 
Tamiš igra agresivno, često i po celom terenu. Ima nekoliko dobrih igrača - Ilkića, Sočanca, Smiljanića, Vitkovića, Kneževića, Radenkovića... Trener je godinama Jovičić", rekao je Poček na najavnoj pres konferenciji. Metalac je protiv Sloge pokazao da moža da igra i ovde na pobedu.
 
Pošto su na treninzima pojavili centar Đorđe Majstorović (27) i krilni centar Igor Đuković (30), ljubitelje košarke svakako zanima kakve su šanse da oni pojačaju Metalac, koji može da angažuje još četiri igrača. Đuković se u rodni grad vratio iz Kaknja, a posle uspešnih sezona u Beovuku, Portugaliji, Bosni i sarajevskim Sparsima, njegov angažman zavisi od toga da li će se sa klubom, u kojem je igrao kao dečak u generaciji sa Teodosićem, Kovačevićem i Vasićem, dogovoriti o uslovima saradnje.
 
 
Majstorović je u Metalcu dve sezone igrao u ABA ligi, potom je prešao u beogradski Partizan kod trenera Džikića, a sada je bez kluba posle povratka iz italijanskog Varezea, gde nije uspeo da se izbori za angažman. Ukoliko "Majstor" prihvati istinu da su Metalac, gde se afirmisao, i KLS u ovom trenutku neminovnost, te da je igranje utakmica uz dobar trening preduslov da nađe klub u višem rangu, možda i u inostranstvu, gledaćemo ga u dresu Metalca-
 
 
Utakmicu Tamiš - Metalac sude Obrknežević, Ninković i Matić, a može se pratiti na sajtu www.kls.rs
 
 
Ovoga vikenda na programu su i fudbalske, odbojkaške i rukometne utakmice u kojima učestvuju i klubovi iz Valjeva i Kolubarskog okruga.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara