Metalac - Beovuk (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Beovuk (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
04.11.2017, 09:13

Metalac dočekuje Beovuka

č: | fb:
U 4. kolu KLS, večeras od 18.00 sati u Hali sportova, Metalac dočekuje ekipu beogradskog Beovuka, koja je u prošlom kolu naćinila iznenađenje pobedom protiv Dynamica, člana ABA 2 lige.
 
 
"Vukovi" su pošle sezone dobili Valjevce oba puta predvođeni odličnim centrima Fundićem i Zekavičićem, nesuđenim pojačanjem Metalca. Njih dvojica su sada promenila klub, Beovuk ima novu centarsku liniju u kojoj su Lazarević (207 cm), Petrić (213), Karalić (208)... Uz iskusne Bezbradicu i Dragovićatu tu su i perspektivni igrači Mege na pozajmici Musić, Vojinović, Grušanović... 
 
 
Gazda je Miša Lakić, a vodi ih trener Rajko Mirković, koji zna posao. Posebno u malom privatnom klubu, koji živi od proizvodnje i prodaje perspektivnih igrača. Uostalom, u Beovuku se afirmisao i Igor Đuković, koji je potom uspešno igrao u Portugalu i BiH (Bosna, Sparsi).
 
 
Igrači Metalca su motivisani da se Beograđanima revaširaju za dva poraza u prošloj sezoni, kako kažu dobro su trenirali i pripremali utakmicu, a hendikep su povrede Šarenca i Đekića, što smanjuje "dužinu klupe" i mogućnost brojnijih izmena.
 
 
Od priželjkivanih pojačanja za sada nema ništa - Đuković ide u Francusku, dok Majstorović još uvek "traži motiv" da bi ponovo obukao dres Metalca, čak i na otvoren ugovor, iako nema klub pošto je postao "višak" u Partizanu, gde je bio angažovan posle dve dobre sezone u valjevskom ABA ligašu.
 
 
Trener Mika Poček traži od igrača da zaborave pobedu protiv Tamiša u Pančevu i upozorava da mlada ekipa Beovuka, igrajući atipičnu košarku za ovaj rang, dobro trči u oba pravca, te da se treba dobro oznojiti kako bi se uknjižili bodovi.
 
 
Sa svojim trenerom složio se i bek Jovan Stamenić, koji je na najavnoj pres konferenciji sve sveo u jednu rečenicu: "Naš cilj je pobeda!"
 
 
Utakmicu Metalac - Beovuk sude Maričić (Kraljevo), Milojević (Kruševac) i Matić (Kragujevac). Delegat je Vuković (Kraljevo).

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 46 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 35 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.