Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
12.11.2017, 20:40

Poraz Metalca u Pazovi

č: | fb:
KK Metalac je večeras u Staroj Pazovi izgubio sa 85:88 (27:20, 20:20, 16:29, 22:19) od Dunava iz Starih Banovaca utakmicu 5. kola KLS. Odlučila je treća četvrtina u kojoj su domaći načinili prednost od 13 poena zahvaljujući "trojkama" M. Nikolića i "probuđenim" centrima Zorčiću i Vukoviću.
 
 
Valjevski košarkaši dobili su poslednji period igre sa dosta preokreta, u kojem su se ekipe smenjivale u vođstvu, a šansa da se uknjiže bodovi propuštena je u samom finišu kada je Saši Vasiću suđena i tehnička greška zbog simuliranja faula u napadu, pa je "trojka" Stamenića u poslednjem napadu, uz častan poraz, donela i žal za propuštenom šansom čemu je doprinelo i nekoliko važnih slobodnih bacanja.
 
 
Metalac je odlično startovao, a ton igri, uz organizatora Vasića, davali su precizni kapiten Đukanović i krilni centar Mikulić, koji su "sipali trojke" baš onako kako je to u trećem periodu igre uzvratio M. Nikolić. Uz to, Dunav je imao 19 skokova u napadu, pa se najavljuje da će Slavko Vraneš  (230 cm), koji je bio gost na obe turneje u Kini, pojačati ekipu. 
Mihailo Poček

Mihailo Poček (Foto: Đorđe Đoković)

 

 
Trener Mika Poček dobro je vodio ekipu, igrao sa sedam igrača. Stamenić je spolja menjao Krstovića, Vasića i Đukanovića, dok su teret borbe pod obručima poneli Mikulić, Marojević i Kaplanović. 
 
 
Poček je na pres konferenciji posle utakmice rekao kako je igrače upozoravao na to da će Dunav u drugom poluvremenu zaigrati agresivniji i efikasnije, što se i obistino, dok je njegov kolega Mitar Ašćerić svojim momcima zamerio na "mekom" početku i ustvrdio kako je Metalac dobra ekipa sa pojedincima koji umeju da rešavaju komplikovane situacije.
 
 
Metalac: Jelić, Stamenć 4, Turbić, Šarenac, Đukanović 27, Krstović 11, A. Vasić (10 asistencija), Marojević 6, Mikulić 17, Čolović, Đekić, Kaplanović 20.
 
 
Kod Dunava najefikasniji su bili M. Nikolić 23, Zorčić i Vuković po 16, Miljković 13 i Mitrović 10.
 
Pred 500 gledalaca sudili su Juras, Čukalović i Sedlar.
 
 
U 6. kolu, Metalac dočekuje Mladost iz Zemuna, ekipu koja ga je dva puta pobedila u prošloj sezoni.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 10 sati 14 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 51 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara