Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2017, 09:13

Derbi do derbija

č: | fb:
Ovaj sportski vikend obiluje događanjima u odbojci, košarci, vaterpolu, rukometu, fudbalu... Na programu je nekoliko derbi mečeva, a klubovi zaslužuju pohvalu za elementarno usaglašavanje termina kako bi gledaoci mogli da pogledaju (bar) nekoliko utakmica.
 
 

Dva odbojkaška derbija

 
 
Za danas su najavljena dva odbojkaška derbija u dvorani na Studentu. Najpre će, od 17.00 sati, muška ekipa VA 014, ovoga puta bez Ćosića koji je otišao u Švedsku, što će biti hendikep, dočekati ekipu iz Kosovske Mitrovice, najbližeg pratioca u borbi za vodeću poziciju na prvoligaškoj tabeli. Potom se (19.30) igra komšijski derbi odbojkašica Valjevo - Ub. Iskusnije Ubljanke su trenutno bolje plasirane, a Valjevke žele da se revanširaju za dvostruki poraz u prošloj sezoni.
 
 
U nedelju, takođe na Studentu (17.00), svoju utakmicu sa Borcem igra i ŽOK Srbijanka 014, trenutno vodeća ekipa u Prvoj B ligi Srbije.
 
U Superligi Srbije, Lajkovčanke su dobile derbi sa Crvenom zveydom (3:0), dok Ljižani gostuju Vojvodini u Novom Sadu.
 

 

KK Metalac dočekuje Zemunce

 
 
Posle poraza od Dunava valjevski košarkaši u 7. kolu KLS, od 18.00 sati u Hali sportova, dočekuju Mladost iz Zemuna, koja ih je, slično Beovuku, namučila u prošloj sezoni. "Vukovi" su pobeđeni posle velike borbe, iz Metalca poručuju da su slično "našpanovani" i za ovu utakmicu.
 
 
Za Valjevce neće igrati iskusni centar Slavko Vraneš (34, 230), angažovan da se reši hroničan minus u skoku pod oba koša. Gorostas iz Pljevalja, kome je ovo treći povratak u Metalac, igrao je u Iranu, a iz federacije te zemlje još nije stigao "loc", papir bez kojeg se povratnik iz inostranstva ne može registrovati. Štaviše, pitanje je da li će Vraneš moći da igra i u 8. kolu, u Vršcu, koje je na programu u već u utorak.
 
 
Mladost je dobra ekipa, u njoj se godinama radi dobro. Promenila je nekoliko igrača, mladi Brkić sviđao se i treneru Miki Počeku ali ga nije bilo moguće dovesti. Tu su i Malidžan, Jeković, Babović, koji je igrao i u Metalcu... Trener im je Maksimović, koji je vodio i FMP, te Zvezdine juniore.
 
 
Uz beogradske arbitre Jevtovića i Veskovića sudiće i Mizdrak iz Valjeva.
 

 

Vaterpolisti u Petnici sa "medvedima"

 
 
Voljom žreba, VK Valjevo treći put zaredom u Petnici igra prvenstvenu utakmicu Regionalne A-2 lige. Ovoga puta, od 20.30 sati, gosti su zagrebački "medvedi", ekipa koja je u SFRJ igrala i u elitnom društvu sa mnogo uspešnijim gradskim rivalom VK Mladost sa Šalate, gde i sada igra. Osnovani 1946, 1966. su kao drugoligaš bili "zimski prvaci" Jugoslavije. Tu ekipu je kao trener vodiio čuveni Aleksandar Sajfert, a igrao je i Matošić. 
 
 
Sada je trener Rukavina, u četiri kola Zagrepčani su pobedili Zadar, igrali nerešeno u Kotoru, dok su poraženi od Crvene zvezde i u Šapcu. Valjevci imaju samo poraz od Šapčana u Petnici i svakako računaju na nove bodove.
 
 
Nedelja je rezervisana za dupli program u rukometu, u Hali sportova, a na programu su i brojne fudbalske utakmice na "malim terenima". U Zonskoj ligi Drina Radnički na Petom puku, danas od 13.00 sati dočekuje Borac, dok Budućnost gostuje FAP-u u Priboju, u Srpskoj ligi Zapad. U toj ligi, takođe u pretposlednjem kolu jesenjeg dela, domaćini su Ubljani i Lajkovčani.
 
 
Podsećanje da se do srede, svakog dana od 16.00 sati, igraju redovna kola na 3. međunarodnom "Memorijalu Selimira Manojlovića" u šahu, u prostorijama ŠK Krušik u Uzun Mirkovoj ulici. Izuzetak su nedelja, kada se jedno kolo igra i pre podne od 9.00 sati, odnosno 22. novembar, kada je poslednje kolo na programu od 10.00 sati.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 13 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 2 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.