KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2017, 08:24

KK Metalac oslabljen u Vršcu

č: | fb:
Valjevski košarkaši večeras od 18.00 sati u Vršcu igraju utakmicu 7. kola KLS sa istoimenom domaćom ekipom, koju kao trener vodi Vlada Đokić. Bez obzira na umereni optimizam u Metalcu, splet okolnosti ne ide na ruku Valjevcima, koji su već posle utakmice 6. kola sa Zemuncima u Valjevu poručili kako u prestoni grad Banata putuju rasterećeni s namerom da načine brejk ukoliko budu imali priliku za to.
 
 
Iz košarkaške federacije Irana za Slavka Vraneša (34, 230) još nije stigao "loc", papir bez kojeg se povratnici iz inostranstva ne mogu registrovati za klubove KLS te gorostas iz Pljevalja neće biti u sastavu.
 
 
Još veće iznenađenje je da do kraja sezone neće igrati ni Marko Šarenac, "zlatni" juniorski reprezentativac Srbije sa letošnjeg EP u Slovačkoj. On je 18. novembra napunio 18 godina i po slovu registracionog pravilnika i propozicija takmičenja u KLS može da igra samo ako sa klubom potpiše profesionalni ugovor. Šarenac to nije želeo da učini pravdajući se nakanom da posle završene Valjevske gimnazije, čiji je maturant, želi da studira u SAD i igra koledž košarku.
 
 
Očekivali smo ovakvu Šarenčevu odluku jer je naš utisak odavno bio da će ga Metalac izgubiti kada napuni 18 godina zbog male minutaže koju je dobijao. Objašnjenja da je malo igrao i u reprezentaciji, da ne voli da trenira, ne drže vodu. Na treneru je da ga privoli i nađe načina da ga ubedi da trenira, radeći sa njim i individualno, jer niko nije postao igrač sedeći na klupi za rezerve.
 
 
Momak iz Bratunca (BiH), koga je u Valjevo, preko Ljubovije, doveo Bora Džaković, dobio je dozvolu da trenira sa prvotimcima i igra za juniore do kraja sezone. Da li ćeMetalac tada dobiti obeštećenje, od koga i koliko, ostaje da se vidi, a pominju se cifre od 75 do 80.000 evra.
 
 
U Vršcu će u sastavu verovatno biti Jovan Stamenić, koji je sanirao povredu, a kadar da na spoljnim pozicijama zameni Krstovića, A. Vasića ili Đukanovića, koji igraju preko 35 minuta po utakmici. Na centarskim pozicijama smenjuju se Marojević, Mikulić i Kaplanović i to je sedam igrača, koje koristi trener Poček.
 
 
Vršćani su u krizi posle 11 pobeda zaredom u KLS i ABA 2 ligi, pa su poraženi na Cetonju i u Kotoru, odnosno od Dynamica u Beogradu. Umor i povrede Glišića i Veljkovića učinili su svoje. Za Vršac igraju Kutlešić i Kočović, koji su dres Metalca nosili u ABA ligi, pa će svakako imati motiv da Valjevcima pokažu koliko vrede.
 
 
Na najavnoj pres konferenciji Vlada Đokić je poručio kako je osnovni zadatak zaustaviti brzu i agresivnu igru Vasića i Đukanovića, odnosno efikasnog Krstovića, koji je u prošloj sezoni bio nosilac igre Vrščana. Glišićev oporavak dobro napreduje ali se neće žuriti sa njegovim povratkom u ekipu, pa protiv Metalca neće igrati.
 
Utakmicu Vršac - Metalac, od 18.00 sati u "Milenijumu", sudiće M. Juras, Mrdak i Miloradović.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 55 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 56 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara