Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2017, 21:05

Brejk Metalca u Vršcu

č: | fb:
Uspešno realizovanim slobodnim bacanjima u finišu zanimljive utakmive 7. kola KLS "plej" Aleksandar Vasić overio je rezultatski brejk Metalca u Vršcu 94:90 (21:19, 27:13, 20:29, 26:29).
 
 
Valjevci su na najbolji način iskoristili odsustvo zbog povreda domaćih centara Veljkovića i Glišića, te Kočovića sa kojim su se Vrščani rastali, pa ih je večeras bilo deset, i zabeleže važnu pobedu pred utakmice koje slede u zgusnutom ritmu igranja.
 
 
U prvom poluvremenu Metalac je igrao raznovrsno s tim što su kapiten Đukanović i Saša Vasić promenili uloge - Đukanović je asistirao, a Vasić pogađao i na odmor otišao sa 16 uknjiženih poena, koliko je iznosila i razlika u korist Metalca 48:32. Puni doprinos dali su i Krstović, Mikulić i Kaplanović, a svoju minutažu odlično su iskoristili i starter Marojević, odnosno bek-krilo Stamenić.
 
 
Vrščani se, posle tri poraza zaredom u KLS i ABA 2 ligi nisu predavali, umor je počeo da stiže Valjevce, pa su domaći dobili treću deonicu igre, a prednost Metalca je sada iznosila devet poena. Sličan scenario viđen je i početkom četvrte četvrtine, kada su se razigrali Simeunović, Đerić i Ostojić, ne retko pogađajući "trojke", što je Vrščanima donelo preokret i vođstvo od 74:72 u 33. minutu.
 
 
Tada na scenu stupa Đukan Đukanović, šuterski se potom "bude" i Vasić i Krstović, pa Mikulić sa dve trojke, utakmica se rezultatski "lomi", a Metalcu potom serija od nedostižnih 10:0 donosi trijumf.
 
 
Mika Poček je na pres konferenciji rekao novinarima da su njegovi igrači "glupostima" istopili prednost i dozvolili preokret Vrščanima iako su došli rastrećeni i odlično počeli, dok je Đokić kazao da je loš početak doneo njegovoj ekipi minus od 22 poena što nije bilo lako stići. Dodao je da Vršac plaća danak igrama na dva fornta, KLS i ABA 2 liga, ali da to ne može biti alibi.
 
 
Metalac: Jelić, Stamenić 8, Đukanović 10, Vasič 28, Krstović 18, Đekić, Čolović, Marojević 2, Milutinović, Mikulić 15, Kaplanović 13, D. Vasić.
 
 
Najefikasniji kod Vršca bili su Simeunović 25, Đerić 19, Ostojić 15, Savović 12 i Kutlešić 10.
 
 
Metalac i Vršac imaju skor 5/2, Spartak je poražen u Zemunu pa više nema neporaženih ekipa. U 8. kolu, Metalac u subotu (18.00) igra sa Kragujevčanima u Valjevu, a već u ponedeljak, u 9. kolu, sa Dynamicom u Beogradu uz TV prenos na Areni sport.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 8 sati 52 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 29 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara