KK Metalac (arhiva) (foto: Đorđe Đokvić)
KK Metalac (arhiva) (foto: Đorđe Đokvić)
25.11.2017, 08:04

Metalac dočekuje Kragujevčane

č: | fb:
U 8. kolu KLS, večeras (subota) od 18.00 sati, Metalac u Hali sportova dočekuje KKK Radnički iz Kragujevca. Odakle treće u K u imenu Radnčkog? Zasluga je to i trenera Miroslava Mute Nikolića, rođenog Kragujevčanina kako voli da kaže, koji je u grad na Lepenici pre nekoliko godina, iz Vršca, doveo Lajonse (još je postojao Hemofarm), prekrstio ih u Radnički (otimanjem imena starom klubu koji je i tada postojao), i ugurao u ABA ligu.
 
 
Taj Radnički je propao, rasturio se, Muta je napustio rodni grad, a ovaj KKK Radnički preuzeo je njegov bivši igrač, potom prvotimac Partizana, reprezentativac i internacionalac Nikola Lončar. Kragujevčani su se vraćali iz "potesa", a mesto u KLS nasledili su (dobili) od kruševačkog Napretka, koji je zbog finansijske krize istupio iz takmičenja.
 
 
Radnički je nekada dao reprezentativca "Vrbu" Markovića, koji je bio i prvoligaški sudija, potom Bocija Đurića, prvotimca sarajevske Bosne, pa Ljubičića, Cvetanovića...
 
 
Sada je sa kraljevačkom Slogom na dnu tabele, bez pobede, a zajedničkom im je i to što je trener Bojan Kusmuk u 2. kolu protiv Metalca vosdio Slogu, a sada će sedeti na klupi Kragujevčana.
 
 
"Nije lako dobiti unapred 'dobijene' utakmice, otuda u ovaj meč moramo ući krajnje ozbiljno kako bismo pptvrdili brejk iz Vršca", zajednička je poruka sa najavne pres konferencije trenera Mike Počeka i "pleja" Saše Vasića. Dodali su kako je Radnički bolja ekipa no što to trenutni rezultati pokazuju.
 
 
Kragujevčane predvode iskusni igrači Kljajević, koji je igrao i u Metalcu, Beader i Vasojević, a uz njih ima još nekoliko iskusnih ali i mlađih igrača.
 
 
Za Metalac će konačno zaigrati iskusni centar Slavko Vraneš (34, 230), čiju je registraciju odobrila FIBA s obzirom na to da se Košarkaška federacija Irana, zemlje u kojoj je poslednji put nastupao, nije oglašavala na zahtev da pošalje "loc", papir bez kojeg nema registracije povratnika iz inostranstva.
 
 
Utakmicu Metalac-Radnički sudiće Glišić, Ilić i Pešić.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.