KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2017, 20:55

Radnički tvrd orah

č: | fb:
KK Metalaca je večeras u Hali sportova, u 8. kolu KLS, teže no što se pretpostavljalo pobedio KKK Radnički iz Kragujevca sa 91:77 (19:27, 24:18, 26:17, 22:15) i na taj način overio brejk iz Vršca ostvaren u prošlom kolu.
 
 
Odavno u Valjevu nije igrala ekipa koja izvanredno trči, ima dobru tranziciju i doro šutira. Sve to je poremetilo uobičajeni Metalčev ritam, a poseban problem bio je kako zaustaviti hitrog i okretnog centra Kljajevića, koji je igrao i za Metalac. Najbolje se sa njim nosio Kaplanović, u finišu i Marojević, a Kljajeviću je znalački pomagao iskusni Beader, koji, pamtimo, protiv Valjevaca uvek dobro igra. Tek kada se Kljajević umorio, utakmica je rezultatski "prelomljena".
 
 
A bila je zanimljiva za gledanje, sa dosta preokreta. Metalac je poveo tek sa 61:60 u 27. minutu, a Kragujevčani su najveću prednost 29:19 imali u 12. minutu igre. Kritično po Valjevce bilo je i u 34. minutu, pri rezultatu 73:72, kada je Đukanović napravio četvrtu ličnu i morao na klupu. Dobra zamena večeras bio je Stanojević, koji u odbrani može da čuva i krilnog centra, što je trener Poček koristio.
 
 
Krajnji rezultat nije realan jer su valjevski košarkaši lako kaznili nekoliko početničkih grešaka gostiju. Na tribinama je bio i selektor ženske reprezentacije Srbije, Stevan Karadžić kako bi gledao sina Vuka, koji igra za Radnički.
 
 
Trener gostiju Bojan Kusmuk, očito nezadovoljan suđenjem, nije bio blagoglagoljiv "da ne bio bio kažnjen", a tek na pitanje izveštača rekao je kako se nada da će Radnički uspeti da izbori opstanak iako trenutno ima skor 0/8. U narednih 11 utakmica "sedam ili osam puta je domaćin", što daje nadu u preokret. Tim pre što je kao pojačanje angažovan i tamnoputi Amerikanac, koji večeras nije igrao.
 
 
Poček je novinarima rekao kako je ovo bila psihološki teška utakmica posle pobede u Vršcu i upozorio na zgusnut raspored - u ponedeljak se igra sa Dynamicom u Beogradu, potom sa Vojvodinom u Novom Sadu, pa dolazi Spartak iz Subotice. Uz to, predstoji i utakmica Liga kupa Srbije sa Zemuncima, ekipom u kojoj su prve korake načinili sinovi Želja Obradovića, Pecarskog i Trifunovića, malog kluba u kojem se dobro radi sa mlađim selekcijama.
 
 
Metalac:Stamenić 11, Đukanović 13, Đekić, Krstović 18, A. Vasić 14, Marojević 4, Čolović, Mikulić 9, Milutinović, Kaplanović 22, D. Vasić, Vraneš.
 
 
Radnički: Jovanović 6, Karadžić 5, Luković, Milosavljević 13, Kljajević 20, Popović, Pavlović 4, Demčešen 4, Lalović 11, Beader 14.
 
 
Metalac sada ima skor 6/2, a u ponedeljak (16.00 sati), uz TV prenos na Arena sportu, u 9. kolu igra sa beogradskim Dynamicom, koji se pojačao Vašingtonom, američkim plejmejkerom, koji je došao iz Igokee.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 45 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 13 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...