Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
27.11.2017, 08:31

Metalac gost Dynamica

č: | fb:
U 9. kolu KLS, od 16.00 sati u Beogradu, KK Metalac igra protiv vodećeg Dynamica, koji se takmiči i u ABA 2 ligi, a utakmica se igra u Dynamicovoj areni na starom Dorćolu, u Dunavskoj ulici.
 
 
O ekipi, koju kao trener, posle Miroslava Mute Nikolića, sada vodi Oliver Popović, nekadašnji prvotimac Partizana, ne treba trošiti mnogo reči. Dovoljno je reći da imaju nekoliko iskusnih igrača sa centrom Ratkom Vardom na čelu, te da su se pojačali bekom Vašingtonom, tamnoputim Amerikancem koji je došao iz Igokee. 
 
 
Tu su i Krstić, Ćapin, Vulikić, Miisavljević, Zekavičić, Eldridž, Đurasović, Miladinović... Poslednja akvizica je Petar Rakićević, pridošlica iz Crvene zvezde, preko FMP-a, za koga je bio zainteresovan i Partizan. Rakićević je odigrao dve sjajne sezone za Metalac u ABA ligi, što ga je i "lansiralo".
 
 
Varda je za sajt www.kls.rs izjavio kako je, bez obzira na Metalčeve poslednje rezultate, sve osim pobede Dynamica ravno senzaciji. U Metalcu, sigurni smo, ne misle tako osokoljeni poslednjim dobrim rezultatima ostvarenim bez obzira na "kratku klupu" u KLS u kojoj "svako svakoga može da pobedi". Za Vardu imaju lek koji se zove Slavko Vraneš (34, 230). Vraneš, doduše, nije najspremniji ali će trener Mika Poček umeti da ga motiviše kako bi pružio i više od trenutnih mogućnosti.
 
 
Uostalom, Valjevci su u prošloj sezoni, sa samo jednom postavom, na tartu svoje najturbulentnije sezone u KLS, protiv Dynamica u Beogradu odigrali sjajno i skupo prodali kožu tek u finišu utakmice. Domaćina je tada, doduše, vodio Muta Nikolić protiv koga Mika Poček, koiko pamtimo, ima pozitivan skor!
 
 
Utakmicu Dynamic-Metalac sude M. Juras, Mrdak i Vesković. Delegat je Miljuš iz Pančeva, urednik košarkaške rubrike u Sportskom žurnlu.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 1 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 51 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.