Metalac- Dynamic (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac- Dynamic (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
27.11.2017, 18:46

Metalac preslišao i Dynamic

č: | fb:

U 9.kolu KLS, večeras u Beogradu, Metalac je pobedio i favorizovani Dynmic sa 93:83 (19:22, 28:11, 25:22, 21:28). Iskusni centar domaćih Ratko Varda je u najavi utakmice rekao kako ništa sem pobede ekipe za koju igra ne dolazi u obzir ali se grdno prevario.

 

Valjevci su, iako sa "kraćom klupom" i manjim brojem igrača spremnih da ponesu teret borbi za bodove u KLS, odigrao onako kako igra već dve sezone pod vođstvom trenera Mike Počeka te Dynamicu nije bilo spasa!

 

Sam Varda nije se mnogo video jer mu je iskusni gorostas Slavko Vraneš parirao i "mesom" i znanjem, a još jednom se pokazalo da "boj ne bije (samo) svijetlo oružje...". Doduše, domaći su "peglali za sve pare", dobili su i četiri nesportske, ali se sa majstorima na silu ne može.

 

Poček je i večeras u mnogome opravdao komplimente, koje je na njegov račun izrekao u Vršcu Vlada Đokić tvrdnjom da je "najbolji trener u KLS". Vešto je menjao centarsku liniju, koja je dobro funkcionisala, dok je na spoljnim pozcijama Stamenić povremeno odmarao Krstovića, a Vasić i Đukanović se tako dopunjuju na bekovskim pozicijama da bi, reklo bi se, mogli da igraju i vezanih očiju!

 

Metalac je u trećoj četvrtini poveo i sa 20-tak poena prednosti i to je znalački sačuvao do kraja. 

 

Pretili su domaći povremeno, posebno preko "probuđenog" Krstića, skidali prednost na desetak poena ali su Valjevci, posle slabog početka četvrte deonice, uspevali da daju koš uvek kada je to trebalo. Kada je opet bilo plus 15 za Metalac, bilo je jasno i treneru Oliveru Popoviću da je poraz neminovan.

 

Uobičajene pres konferencije posle utamice, saznajemo, nije bilo. Videćemo da li će Leon Deleon, direktor KLS, to sankcionisati jer je Metalac bivao kažnjavan i zbog toga što jedan igrač nije imao iste čarape kao ostali!

 

Metalac: Stamenić 4, Krstović 11, Vasić 20, Marojević 2, Đukanović 15, Mikulić 15, Vraneš 8, Kaplanović 18, Đekić, Čolović, D. Vasić, Milutinović.

 

Najefikasniji kod domaćih bili su Krstić 24 i Đurasović 13. Majauskas je dao 8, a Eldridž 7 poena. Ostali, među kojima su i novajlije Rakićević i Všington, šuterski su bili ispod potrebnog nivoa.

 

Metalac je sa skorom 7/2 u samom vrhu tabele KLS, a u 9. Kolu gostuje novajliji (staroj) Vojvodini u Novom Sadu, da bi potom u Valjevu dočekao subotički Spartak.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 14 sati 58 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 55 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara