Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška utakmica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
02.12.2017, 21:22

Vojvodina bolja od Metalca

č: | fb:
Vojvodina je večeras u SPENS-u pobedila Metalac sa 103:87 (22:21, 25:26, 29:21, 27:19) u 10. kolu KLS. Valjevci nisu uspeli da izdrže psihološki pritisak i zabeleže novi uspeh posle sjajnih igara u Vršcu i sa Dynamicom u Beogradu. 
 
 
Ovaj poraz je otrežnjujući, stvari iz oblaka vraća na zemlju u "ligi u kojoj svako svakoga može da pobedi", kako to trener Mika Poček stalno ponavlja. I umor je učinio svoje zbog zgusnutog kalendara, pa je sada osnovno pitanje kako će ekipa reagovati. Tim pre što u 11. kolu stiže veoma neugodni Spartak iz Subotice, koji je prošle sezone dva puta slavio, a sa klupe sada ga vodi Nenad Čanak, nekadašnji prvotimac Partizana, koji se kao trener kalio u Megi uz Dejana Milojevića.
 
 
Večerašnja utakmica izgubljena je u prvom poluvremenu u kojem su Valjevci lako topili prednost i dozvoljavali Novosađanima da preokreću rezultat. Metalac u odbrani nije usprevao da zaustavi raspoložene šutere domaćih, a trener Socek je u igru uvodio sve momke kojima raspolaže. Vojvodina je imala i 20 ofanzivnih skokova. 
 
Čudno je bilo to prvo poluvreme u kojem su obe ekipe postigle po 47 poena. Poznato je da su Metalac i Vojvodina među timovima KLS koji igraju "za koš više". Ipak, Valjevci su poveli sa 10 poena prednosti, a Novosađani su "trojkama" Janjića i Zarića uspeli da preokrenu rezultat. 
 
 
Metalac je u drugoj četvrtini poveo sa devet poena razlike. Vojvodina se nije predavala, pa su Valjevci tek košem Kaplanovića u poslednjim sekunadama uspeli da na "veliki odmor" odu sa egal razultatom. Saša Vasić nije uspeo da se upiše u listu strelaca, pa je napadački deo pao na kapitena Đukanovića, iskusnog Krstovića, te doprinos centarske linije.
 
 
Novosađani su dobili treću četvrtinu u kojoj su vodili i sa 71:61 po "već viđenom" iz prvog poluvremena. Uz Jovišića, koji se povremeno "oglašavao", Bjelica je bio zapažen, a Kaplanović je opet dobio "tehničku", što mu postaje hronična boljka opasna po ekipu. Šteta što talentovani centar na ovaj način kvari zapažene role u dresu Metalca!
 
 
Početkom četvrtog perioda igre Novosađani opet imaju 10 poena viška, 82:72, a "trojku" sada pogađa Stojanović. Potom Berbakov pogađa za 84:72, a Atanasov, u 35. minutu, u dva navrata anulira napore Stamenića i Krstovića, pa Vojvodina čuva 12 poena prednosti. Isti igrač obezbeđuje i 16 poena viška 92:76. Valjevci kao da su se predali, trener Poček pokušava izmenama da nešto promeni ali mu malo šta polazi za rukom jer je 79:97 bilo nedostižno. Potom je "pukla stotka"...
 
Metalac: Krstović 19, A. Vasić 4, Marojević 4, Mikulić 2, Đukanović 28, Stamenić 9, Čolović, Milutinović, Đekić, Kaplanović 11, D. Vasić, Vraneš 10.
 
Kod Vojvodine najefikasniji su bili Janjić 28, Zarić 20, Bjelica 12 i Stojanović 10 poena.
 
Sudili su beogradski arbitri Belošević, Čukalović i Vesković.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 15 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 24 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara