Finta Vasića (foto: Đorđe Đoković)
Finta Vasića (foto: Đorđe Đoković)
23.12.2017, 20:31

Deveta pobeda Metalca

č: | fb:
U večerašnjoj utakmici 13. kola KLS, poslednjeg u prvom delu, Metalac je pobedio OKK Bograd sa 94:71 (18:22, 29:18, 22:14, 25:17) i načinio skor 9/4.
 
"Klonferi" su došli s nadom da bi eventualno mogli i da iznenade, što je na pres konferenciji priznao i njihov šuter Simeunović, pa su bolje počeli. Valjevcima je dugo trebalo da uhvate pravi ritam, a do toga je došlo kada se šuterski probudio Krstović.
Polaganje Krstovića

Polaganje Krstovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

U finišu prvog poluvremena za 47 sekundi Metalac je načinio skor od 10:0 i, ispostaviće se, rezultatski prelomio utakmicu pošto se na odmor otišlo sa 47:40.
 
 
"Metalac nam ne leži kao ekipa, posebno njegovi visoki centri, te je protiv njega teško igrati posebno u Valjevu. Mi smo nastupili bez pleja Nešovića, koji se odmarao zbog povrede Ahilove tetive, a adekvatnu zamenu nismo imali, pa otuda 17 izgubljenih lopti. Osim pojedinačnih soliranja nemam šta da zamerim svojim momcima. Nadam se da ćemo uspeti da budemo u prvih osam i da se plasiranom u Superligu Srbije", rekao je valjevskim novinarima trener gostiju Darko Kostić.
 
 
Osnovna ambicija Metalca takođe je Superliga Srbije ali i plasman na finalni turnir Kupa Koraća u februaru 2018. od čega Valjevce deli pobeda u polufinalu Ligakupa Srbije, 16. decembra protiv Mladosti u Sm. Palanci.
Mika Poček

Mika Poček (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Devet pobeda jeste uspeh ali ako hoćemo u Superligu, a hoćemo, moramo nastaviti sa ozbiljnim radom i u drugom delu KLS, gde nema izrazitih favorita", ponovoi je trener valjevskih košarkaša Mika Poček. Otuda Metalac, prema saznanjima Kolubarskih.rs, planira dovođenje dva pojačanja.
 
Poček će, čini se, u Sm. Palanci teško moći da računa na centra Kaplanovića, koji je večeras povredio desni skočni zglob početkom treće četvrtine i ostatak susreta proveo na klupi sa ledom na nozi. Kaplanović je, saznajemo, bio Počekov izbor, zajedno sa Đukanovićem, Vasićem i Krstovićem, i za selekciju KLS, koja će 17. decembra u Zvorniku igrati tradicionalnu utakmicu protiv ekipe Lige Republike Srpske.
 
Metalac - OKK Beograd

Metalac - OKK Beograd (Foto: Đorđe Đoković)

U drugom poluvremenu večeras postavljalo se samo pitanje razlike kojom će Valjevci uknjižiti nove bodove, a prednost Metalca rasla je od 12, preko 15 i 20, do 21 i konačnih 23 poena. U finišu susreta na parketu je bila postava Jelić, Turbić, Stamenić, Đekić i Čolović, koje je oko 300 gledalaca toplo pozdravilo. Posebno Jelićev koš iz teške pozicije.
Đukanović ispod koša gostiju

Đukanović ispod koša gostiju (Foto: Đorđe Đoković)

 
Metalac: Jelić 2, Stamenić 8, Turbić, Dukanović 11, Đekić, Krstović 23, Vasić 18, Marojević 2, Čolović 2, Mikulić 8, Kaplanović 16, Vraneš 4.
 
Kod OKK Beograda najefikasniji su bili Jovanović 18, Drekalović 13 i Vujović 15.
 
 
Utakmicu je gledao predsednik "klonfera" Vlade Đurović, bivši igrač i trener ovog kluba, koji je u Metalcu pre nekoliko godina započeo ozbiljan rad na stvaranju ekipe, koja je bila u vrhu KLS. I njega su gledaoci nagradili aplauzom.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara