KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
15.02.2018, 18:57

FMP prejak za Metalac

č: | fb:
Valjevci su dobro počeli, vodili pred finiš prve četvrtine, a onda je proradila mašinerija drugog tima Zvezde u kojoj se kale talenti od Radanova i Uskokovića do onih koji su već bivali među crveno-belima ali nisu uspeli da se izbore za mesto među prvotimcima, poput Apića. Doduše, na poluvreme se otišlo sa pristojnih 44:34 za FMP ali je usledila treća ćetvrtina skor 23-11, što je odredilo ishod utakmice. FMP iz Železnika pobedio je Metalac sa 101:68. 
 
 
Protiv našpanovanih, rastrčanih, skočnih i šuterski potkovanih "pantera" teška artiljerija Metalca sa vremešnim centrima i "kratkom" klupom nije imala šansi za iznenađenje iako je to bila jedna od onih utakmica u kojoj bi predsednik Duško Đukanović za pobedu "sve dao"!
 
 
Ovako, postavljalo se samo pitanje razlike kojom će FMP slaviti i izboriti plasman u polufinale, gde ga čeka bolji iz dvomeča Crbena zvezda - Borac (Čačak). U drugom delu žreba su Mega - Dynamic i Partizan - Zlatibor. Finale se igra u nedelju od 21.00 sat.
 
 
Najefikasniji kod Metalca bili su Đukanović sa 22 i Krstović sa 14 poena, dok je FMP predvodio kapiten Čović sa 18 poena, a u liste strelaca upisali su se i ostali sa Jeremićem, Nenadićem na čelu.
 
 
Zanimljivo je da FMP imao više izgubljenih lopti, dok je Metalac po običju imao mnogo manje koševa iako mu centri dominiraju visinom. Izostao je, doduše, Vraneš (34, 230), koji nepripremljen kuburi sa povredama, pa je i ovako upotrebljiv za pojedine zadatke i faze igre.
 
 
Organizatorima iz KSS zamerka običnog ljubitelja košarke što se i Koraćev kup može gledati jedino na Arena sportu, dok KSS nije bio kadar da podigne sajt kss.rs, poput onoga kls.rs, na kojem bi se bar rezultatski ozbiljno mogao pratiti sled događaja na internetu.
 
 
U nastavku sezone, Metalac u KLS igra protiv Mladosti u Zemunu sa ambicijom da se plasira među osam najbolji i izbori plasman u Superligu Srbije.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 59 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 54 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...