Odbojkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Odbojkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
24.02.2018, 08:39

VA 014 u Kosovskoj Mitrovici

č: | fb:

Predstojeći odbojkaški vikend zanimljiv je po mnogo čemu. Najvažnije svakako je gostovanje muške ekipe VA 014 u Kosovskoj Mitrovici. Po svim procenama uz gostovanje Borcu u Starčevu, kod Pančeva, ovo na severu Kosmeta lako bi moglo biti odlučujuće u nastojanju Valjevaca da se domognu Superlige Srbije. Što bi svojevremeno Kolubarskim.rs rekao trener Mirko Ristović - "Sad ili nikad!".

 
VA 014 je i u drugom delu sezone pobedio beogradske ekipe Partizan (3:2) i Železničar (3:1) ali se umalo sapleo kod "fenjeraša" u Jagodini (3:2), što tera na oprez bez obzira na to da je ekipa od prvog kola Prve lige Srbije na čelu tabele. Toga su svesni i igrači, od kapitena Ražnatovića do mladog Jevtovića, koji je protiv Železničara zamenio prvog tehničara Adamovića.
 

 

Rasplet u Superligi Srbije

 
 
Ljiški Spartak je podvizima ptotiv Vojvodine na svom parketu i sada u susretu sa Novim Pazarom u "Pendiku", takođe sa 3:2, stekao izglede da izbori opstanak u Superligi Srbije i bez dodatnog baraža, dok je kraljevačka Ribnica, po mnogo čemu značajna u srpskoj i jugoslovenskoj odbojci, ispala u niži rang. Ribnica je reprezentaciji dala Brđoviće, braću Petković i Kovačević, Lisinca... Uz iskusnog Đorđevića, najzaslužniji je trener Ivan Šarenac iz Aranđelovca, koji je ranije vodio Inđiju, a u Ljig je stigao u "12 i minut".
 
 
U poslednjem kolu Superlige za odbojkašice Lajkovčanke se bore za što bolju poziciju u plej-ofu uz podsećanje da je finalista martovskog Kupa Srbije, sa Crvenom zvezdom, a igra se u lajkovčakoj dvorani. Prva je Vizura, a uz Želju u plej-ofu će biti Zvezda i Jedinstvo (Stara Pazova).
 

 

Lajkovačke pionirke prvakinje Srbije

 
 
Ne manje važna je i vest da su Željine pionirke, učenice OŠ Mile Dubljević, ponovo prvakinje Srbije. One su u finalu sa 2:0 pobedile OŠ Sveti Sava iz Bačke Palanke. Pre toga pobeđene su Leskovčanke, Novosađanke i Vršnjakinje iz Knjaževca. Do finalnog turnira lajkovačke pionirke za koje igra i Stefana Pakić, koju je već bezecovala Crvena zvezda, bile su pobednik okružnog kao i međuokružnog prvenstva (u konkurenciji beogradskih škola, te Mačvanskog i Sremskog okruga). Ekipu vode profesori Aleksandar Đukić i Marko Ivković, a uz njih je bila i Svetlana Ilić, trener Željinih seniorki, inače selektor Austrije.
 
 
U Prvoj ligi Srbije za odbojkašice derbi kola igra se na Ubu, gde iskusan domaći sastav dočekuje malu ekipu ŽOK Valjevo, koja kao po pravilu nastupa nekompletna. U Drugoj ligi Srbije ŽOK Srbijanka 014 je pobedom nad Spartakom i u Ljigu sa 3:1 obezbedila plasman u viši rang. Pun poodak bilo je angažovanje trenera Bobana Ivovića iz Ljiga, strica reprezentativca Marka Ivovića, koji je uz Spartak vodio i lazarevačke ekipe. Najveći adut Valjevki je mladost, a u prvoj ekipi već igraju kadetkinje i najtalentovanije pionirke.
 
 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 11 sati 16 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 8 sati 26 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 11 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara