Vasić u šutu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vasić u šutu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.03.2018, 21:25

Važna pobeda Metalca u Kragujevcu

č: | fb:
Metalac je večeras pobedio Radnički u Kragujevcu sa 86:80 (17:23, 19:12, 16:26, 34:19) u 21. kolu KLS. Po mnogima ovo je bila ključna utakmica za ambicije valjevskih košarkaša da se nađu u Superligi Srbije, a na tom putu, smatra se, treba još jedna pobeda u preostalih pet kola. U Valjevu gostuju Dynamic, večeras poražen od Vojvodine u Beogradu, čačanski Borac, a posle gostovanja u Subotici i Vojvodina. U poslednjem kolu, Metalac igra sa OKK Beogradom u Šumicama.
 
 
Kragujevčani igraju bolje no što to samo tri pobede do sada pokazuju, pa su i večeras, kako su i najavljivali, nastojali da iskoriste krizu Metalca i osvoje bodove. Imali su, u prvoj i trećoj deonici igre, prednost od sedam, odnosno devet poena razike, koju su Valjevci, srećom, uspevali da stignu.
 
 
Utakmica je rešena u samom finišu "trojkama" Vasića i Krstovića, a potom i sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja u penal završnici. Jeste Kaplanović promašio četiri zaredom, ali i pogodio kada je bilo najpotrebnije, uz napomenu da je večeras bio jedini Metalčev centar jer se Poček odlučio za hitriju postavu. Tim pre što se Mikulić ponovo "izgubio", Marojević je presedeo na klupi, a Vraneš se povredio pa je u 12 bio junior Drgana Vasić Džava. Na terenu je bio i Stamenić bez košgeterskog učinka, a u dobro delu utakmice igru je "vukao" kapiten Đukanović.
 
 
Zanimljiv je i podatak da je na kraju poluvremena, posle Počekovog tajmauta, preko Kaplanovića realizovana akcija za samo dve sekunde!
 
 
Metalac: Stamenić, Turbić, Đukanović 15, Đekić, Krstović 14, A. Vasić 17, Marojević, Čolović, Kaplanović 34 (index 50), D. Vasić, Mikulić, Pavlović 6.
 
 
U Radničkom, protiv Metalca po tradiciji, zapažen Beader sa 21 poenom, koliko je postigao i američki bek Coleman. N. Pavlović je dao 13, Milosavljević 8, a Jovanović 9 poena.
 
 
U 22. kolu KLS, Metalac u Valjevu igra sa Dynamicom, koji sa klupe vodi "Muta" Nikolić, koji se posle smene u Partizanu i Povratka odrekao nekoliko iskusnih igrača sa Vardom na čelu.
 
 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 48 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 58 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara