Registracija Prijava preko FB
VK Valjevo - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
VK Valjevo - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2018, 19:45

Ključalo u Petnici

č: | fb:
Vojvodina je slavila večeras u Petnici pobedom protiv VK Valjevo sa 13:10 (3:2, 4:3, 3:2, 3:3) u dramatičnoj utakmici u kojoj je, posebno u drugoj četvrtini, zbog odluka arbitara Balaževića i Stefanovića, ključalo u bazenu i oko njega! Povod je bila odluka da sudije Valjevcima isključe dva igrača, Radulovića i Matovića, pa su Novosađani poveli sa 7:4, što je u mnogome rešilo krajnji ishod. Na tu odluku i trener gostiju samo je slegao ramenima...
 
Isključen igrač VK Valjevo

Isključen igrač VK Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

 

Stigli su domaći u poslednjoj četvrtili, posle 3:0, na 10:10 ali su iskusni gosti umeli da sačuvaju prednost koju su imali tokom čitave utakmice i uknjiže planirane bodove. Uostalom, na derbiju sa Zvezdom u Novom Sadu, pri rezultatu 7:7 dve sekunde pre kraja, gledalac je jednog od arbitara gurnuo u bazen! Crveno-beli su potom utakmicu dobili službenim rezultatom i tada već obezbedili prvo mesto, što im po kvalitetu i pripada. U Srbiji se, nažalost, poodavno već, takmičenja izgleda organizuju zbog sudija i delegata i njihove ne male apanaže.
 
 
Nije sporno ni to da su, uz Zvezdu i Vojvodinu, u gornjem domu tabele Šapčani i Nišlije ali nema ni smisla ni potrebe da se VK Valjevo ovako sudi i u gostima (protiv Solarisa, recimo) i u Petnici.
VK Valjevo - Vojvodina

VK Valjevo - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

 

Možda je to cena ulaznice u elitno drušrtvo vaterpola na ex YU prostorima u konkurenciji klubova sa daleko dužom tradcijom. 
 
 
"Baš tako, posebno u situaciji kada su Vojvodini trebali bodovi da se vrati u viši rang, a Solarisu da izbegne doigravanje sa Jugom i ostalim hrvatskim velikanima u njihovoj ligi. Kako treba suditi primer je prošla utakmica sa Medveščakom u Zagrebu, gde smo bod sami ispustili", ocenio je večeras za Kolubarske.rs pomoćni trener valjevskih vaterpolista Srđan Marković uz opasku: "Bilo je strašno, još ne znamo kud udaramo!".
 
 
Ni večeras, zbog povrede noge, nije igrao najbolji strelac Rackov, a neće ga biti ni na narednoj utakmici u Nišu. Golove za Valjevo postigli su Panajotovoić i Stanić po 3, te Matović, Gligorijević, Matović i Mirković po 1. Najefikasniji kod Novosađaa bili su Ćatović sa 5 i Ćuk sa 4 postignuta gola.
VK Valjevo - Vojvodina

VK Valjevo - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

Do kraja takmičenja, uz gostovnje u Nišu, u Petnicu dolaze Zvezda i Šabac, pa će Valjevci verovatn biti sedmi među devet ekipa A-2 lige.

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje vodovoda Pre 21 sati 30 minuta

Restrikcija vode u nekim selima

Zbog smanjenog dotoka vode sa izvorišta na području seoskog vodovoda "Kukalj" uvedene su restrikcije za potrošače na seoskom području. Gradski vodovod je saopštio raspored kojim danima pojedini...

Opera Didona i Enej (foto: Đorđe Đoković)
Stvarana sa radošću i snagom prijateljstva, sa radošću je i zaokružena 24.09.2018

Opera "Didona i Enej" na bis!

Aplauz koji je usledio nakon premijere opere "Didona i Enej" i poziv na bis, značili su ne samo pohvale za aktere nego i zahvalnost Valjevaca da nakon 15 godina u svom gradu uživaju u operi....  · 1 komentar