Registracija Prijava preko FB
VK Valjevo - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
VK Valjevo - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2018, 19:45

Ključalo u Petnici

č: | fb:
Vojvodina je slavila večeras u Petnici pobedom protiv VK Valjevo sa 13:10 (3:2, 4:3, 3:2, 3:3) u dramatičnoj utakmici u kojoj je, posebno u drugoj četvrtini, zbog odluka arbitara Balaževića i Stefanovića, ključalo u bazenu i oko njega! Povod je bila odluka da sudije Valjevcima isključe dva igrača, Radulovića i Matovića, pa su Novosađani poveli sa 7:4, što je u mnogome rešilo krajnji ishod. Na tu odluku i trener gostiju samo je slegao ramenima...
 
Isključen igrač VK Valjevo

Isključen igrač VK Valjevo (Foto: Đorđe Đoković)

 

Stigli su domaći u poslednjoj četvrtili, posle 3:0, na 10:10 ali su iskusni gosti umeli da sačuvaju prednost koju su imali tokom čitave utakmice i uknjiže planirane bodove. Uostalom, na derbiju sa Zvezdom u Novom Sadu, pri rezultatu 7:7 dve sekunde pre kraja, gledalac je jednog od arbitara gurnuo u bazen! Crveno-beli su potom utakmicu dobili službenim rezultatom i tada već obezbedili prvo mesto, što im po kvalitetu i pripada. U Srbiji se, nažalost, poodavno već, takmičenja izgleda organizuju zbog sudija i delegata i njihove ne male apanaže.
 
 
Nije sporno ni to da su, uz Zvezdu i Vojvodinu, u gornjem domu tabele Šapčani i Nišlije ali nema ni smisla ni potrebe da se VK Valjevo ovako sudi i u gostima (protiv Solarisa, recimo) i u Petnici.
VK Valjevo - Vojvodina

VK Valjevo - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

 

Možda je to cena ulaznice u elitno drušrtvo vaterpola na ex YU prostorima u konkurenciji klubova sa daleko dužom tradcijom. 
 
 
"Baš tako, posebno u situaciji kada su Vojvodini trebali bodovi da se vrati u viši rang, a Solarisu da izbegne doigravanje sa Jugom i ostalim hrvatskim velikanima u njihovoj ligi. Kako treba suditi primer je prošla utakmica sa Medveščakom u Zagrebu, gde smo bod sami ispustili", ocenio je večeras za Kolubarske.rs pomoćni trener valjevskih vaterpolista Srđan Marković uz opasku: "Bilo je strašno, još ne znamo kud udaramo!".
 
 
Ni večeras, zbog povrede noge, nije igrao najbolji strelac Rackov, a neće ga biti ni na narednoj utakmici u Nišu. Golove za Valjevo postigli su Panajotovoić i Stanić po 3, te Matović, Gligorijević, Matović i Mirković po 1. Najefikasniji kod Novosađaa bili su Ćatović sa 5 i Ćuk sa 4 postignuta gola.
VK Valjevo - Vojvodina

VK Valjevo - Vojvodina (Foto: Đorđe Đoković)

Do kraja takmičenja, uz gostovnje u Nišu, u Petnicu dolaze Zvezda i Šabac, pa će Valjevci verovatn biti sedmi među devet ekipa A-2 lige.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sa kraćim prekidima Pre 2 sati 4 minuta

Sneg u Valjevu pada skoro 36 časova

Sneg u Valjevu, sa kraćim prekidima, pada skoro 36 časova. Visina belog pokrivača je 22 centimetra, najviše ga ima u Novom Sadu 34, dok je visina snega na Kopaoniku 32 centimetra. Sneg će padati do...

Valjevo u dimu i smogu (foto: Đorđe Đoković)
Javna rasprava Pre 1 dan 7 sati

O aerozagađenju grada 24. decembra

Javna rasprava o aerozagađenju Valjeva održaće se 24. decembra, dok će ova tema biti na Skupština grada u januaru. Savet za zdravlje Grada pripremio je uvodni materijal sa podacima o stanju i...

Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
"Valjevski filmski susreti" Pre 1 dan 6 sati

Festival za sve uzraste

Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Večeras od 18 časova u Bioskopu 85 publika će...