Slavlje odbojkaša VA 014 (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje odbojkaša VA 014 (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2018, 20:59

Slavlje zbog Superlige uz veridbu "Crnog" i Nikoline

č: | fb:
Odbojkaši VA 014 večeras su, u Hali sportova, i zvanično overili plasman u Superligu Srbije posle pobede protiv Futoga od 3:0 (25:17, 25:17, 25:16). Bila je to kruna sezone u kojoj ekipa trenera Mirka Ristovića nije znala za neuspeh i od prvog kola je vodila na tabeli.
 
 
Ključne pobede bile su protiv beogradskih klubova Partizan i Železničar, u Smederevu, Kosovskoj Mitrovici... Jedina dva poraza pretrpljena su od iskusne ekipe Borca iz Starčeva, i na Studentu i u gostima.
VA 014 - Futog

VA 014 - Futog (Foto: Đorđe Đoković)

 

Teret je iznela prva postava sa kapitenom Nikolom Crnim Ražnatović na čelu mada je bilo i utakmica u kojima je, recimo, Jevtović bio tehničar zbog bolesti standardnog prvotimca Bulatovića. Tu su još Vešović, Bulatović, Radić, Knežević, Adamović, Spasojević, Lalić, Đokić... Pre početka prvenstva Bobovac je otišao u Kragujevac, a ranije je Nikola Pavlović postao član Crvene zvezde i bio na pozajmici u subotičkom Spartaku sa kojim se plasirao među superligaše.
 
 
Večerašnju utakmicu, uz vatromet, obeležila je i prosidba Nikoline Tomić, odbojkašice Srbijanke 014. koja je u prošloj sezoni uspešno igrala za ŽOK Valjevo. Nju je, između drugog i trećeg seta, zaprosio Nikola Ražnatović, pa će njihova dugogodišnja veza biti krunisana brakom.
Nikola Ražnatović prosi Nikolinu Tomić

Nikola Ražnatović prosi Nikolinu Tomić (Foto: Đorđe Đoković)

  

Slavlje

Slavlje (Foto: Đorđe Đoković)

VA 014 će svakako nastojati da sačuva sadašnji igrački kadar, što neće biti lako, a misiju je izgleda završio i trener Ristović. Moguća su, dakle, i pojačanja, a nije isključeno da se prvoj ekipi pridruži i neki kadet iz ekipe, koja je, pod vođstvom "Crnog" Ražnatovića, pobedom nad vršnjacima iz Ljiga, izborila plasma na državno prvenstvo u svom uzrastu.
 
 
U Superligi Srbije su pobednik Kupa Novi Pazar, višegodišnji prvaci Vojvodina NS i Crvena zvezda, subotički i ljiški Spartak, Mladi radnik (Požarevac), Jedinstvo (Stara Pazova)... U baraž za opstanak ide Niš sa beogradskim Partizanom, koji je podmlađen ispeo prošle sezone. Svi su iskusniji i pripremljeniji za igranje u elitnom društvu, pa valjevske odbojkaše očekuju ozbiljna iskušenja.
 
 
Valjevo je u najvišem rangu SRJ, 2001-2003, imalo ŽOK Srbijanku, koju je kao trener vodio Miroslav Aksentijević Kremić, docnije selektor ženske reprezentacije Hrvatske u dva navrata i trener muške ekipe Varteksa iz Varaždina. Kapiten je bila Paunović, igrale su i Jovanović, Branković, Popović, Kijac, Daničić, Puzović...
Slavlje

Slavlje (Foto: Đorđe Đoković)

Pehar novom superligašu predao je Zoran Ivović iz Ljiga, otac reprezentativca Marka, koji je igrao za Spartak, a sada je direktor Katastra i odbojkaški radnik.
 
 
 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 57 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 34 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara