Metalac - OKK Beograd (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - OKK Beograd (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2018, 15:14

Metalac deklsirao OKK Beograd

č: | fb:
U prvoj utakmici 26, poslednjeg kola KLS, Metalac je u "Šumicama" deklasirao OKK Beograd sa 111:77 (14:21, 29:22, 36:21, 32:13) i na najbolji mogućni način nagovestio ambicije u Superligi Srbije, koja će početi tek po okončanju plej-ofa u ABA ligi.
 
 
Iz ABA 2 lige, na turniru u Čačku, plasman u viši rang izborila je Krka iz Novog Mesta, koja je u finalu pobedila Primorsku iz Kotora, dok su Borac i Vršac poraženi u polufinalnim utakmicama sa slovenačkim ekipama. Iz ABA lige ispao je skopski MZT.
 
 
OKK Beograd je samo u prvoj četvrtiti bio bolji, a potom su Valjevci, igrajući bez klasičnog centra, sa postavom Vasić, Đukanović, Krstović, Mikulić, Kaplanović ušli u dobar ritam, pa se na poluvreme otišlo sa 43:43, a u nastavku prednost gostiju rasla je iz minuta u minut - od 10, 14, 21 do čitavih 34 poena razlike! Ne pamtimo da su valjevski košarkaši ijednom do sada ovako porazili tradicionalno neugodnog protivnika, koji im je, još od prvoligaških dana 1970-tih, zadavao grdnih muka.
 
 
Bekovi Vasić i Đukanović kreativni i efikasni, Krstović precizan kad je bilo najpotrebnije, Mikulić i posebno Kaplanović na visini zadatka iako su povremeno imali problema sa kontrolom Vujovića i Drekalovića u svom reketu. Zaustavljen je bio i spoljni igrač Đoković, koji je u prošlom kolu sjajno igrao, ali ga je Pavlović uzeo pod svoje.
 
 
Što bi trener "klonfera" Kostić rekao posle utakmice Metalac-OKK u Valjevu, u prvom delu KLS, sa Metalcem je teško igrati kada je u ritmu sa brzom tranzicijom (iz odbrane u napad). On se tada nadao da ekipa koju vodi ima šanse da bude među osam u KLS, ali im je nedostajao, kao i tada u Valjevu, iskusni plej Nešović. Poseban motiv kod Valjevaca imao je Saša Vasić, koji je posle Užica (Sloboda se vratila u KLS predvođena Malešević, Otašević i Anđićem), igrao za OKK Beograd i Tamiš u Pančevu.
 
 
Poseban kvalitet KLS obe sezone bila je činjenica da je svak svakoga mogao da pobedi, pa su u finišu otpisane ekipe iz donjeg dela tabele "skidale skalp" favoritima za plasman u SLS. Čak i na gostujućim terenima.
 
 
Pauza je dobrodošla da se ekipa osveži i uigra sa Zekavičićem od koga se s pravom dosta očekuje, a angažovan je kao pojačanje za SLS. Uz to, ima nagoveštaja da bi u klub mogao stići i krilni centar, najverovatnije stranac, koji nisu skupi na tržištu a ima ih.
 
 
Od ishoda utakmica 26. kola znaće se konačni poredak na tabeli KLS od čega zavisi i to da li će Metalac u SLS igrati u grupi sa Crvenom zvezdom i Megom ili sa Partizanom i FMP.
 
 
Metalac: Krstović 29, Vasić17, Mikulić 11, Đukanović 16, Kaplanović 27, Marojević, Stamenić 1, Čolović, Turbič 8, Pavlović 2, Đekić, D. Vasić.
 
Kod OKK Beograda, Đoković je postigao 19, Vujović 18, Matić 14, a Drekalović 10 poena.
 
 
U SLS su se plasirali i Borac, Dynamic, Vršac, Tamiš, Zlatibor, Vojvodina i Mladost (ili Dunav). Igraju i Zvezda, Partizan, FMP i Mega. ih 12 ekipa biće podeljeno u dve grupe, a zanimljiva će biti borba za ABA 2 ligu s obzirom na to da po izmenjenim propozicijama naša najbolja četiri kluba ostaju u ABA ligi. O tituli državnog prvaka, koju brani Zvezda, odlučuje dodatni plej-of.
 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 47 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...