Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
02.05.2018, 18:02

Pobednik Nikola Sedlak

č: | fb:

Subotički velemajstor Nikola Sedlak, reprezentativac Srbije, pobednik je šahovskog memorijala "Momčilo Gvozdenović Triša", koji je danas održan u Omni centru. Sedlak je osvojio 7,5 poena iz devet kola - šest pobeda i tri remija. Isti rezultat ostvario je i beogradski velemajstor Aleksandar Inđić, takođe reprezentativac, ali je imao slabije dodatne kriterijume. 

 
U poslednjem kolu, Sedlak je remizirao sa novosadskim velemajstorom Sinišom Dražićem, dok je Inđić pobedio kapitena srpske reprezentacije, beogradskog velemajstora Branka Tadića. 
 
 
Po pola poena manje osvojili su Dražić, reprezentativac Miloš Perunović, prvi favorit po trenutnom rejtingu Branko Damljanović, selektor ženske reprezentacije Srbije, Lazar Nestorović i Goran N. Todorović. Po 6,5 poena imaju Tadić, Lajthajm, Milanović, pobednik prvog memorijala Marković, Savić, Pavlović, Biljanić, G. Arsović, Ristić, Čabrilo i reprezentativac Ivanišević.
 
 
U grupi 11 igrača sa po 6 poena je i im Milan Božić, najbolje plasirani valjevski šahista na 26. mestu među 144 učesnika iz BiH, Crne Gore, Švedske i Srbije. Identičan skor ima i Nenad Popović na 28. mestu, takođe član VŠK-a. Velemajstor Vladimir Kostić ima 5 poena, po 4 poena imaju Luka Vujić, Slobodan Novaković i Vladisav Živković, 3,5 poena osvojio je im Dragan Ilić, direktor turnira, dok je 2 poena osvojio Boško Perović. 
 
 
Najbolje plasirana šahistkinja je mlada srpska reprezentatvika Jovana Srdanović, koja je sa 4,5 poena bila na 121. mestu.
 
 
Nagradni fond iznosio je 200.000 dinara, igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu, tempo je bio 15 minuta po igraču. Organizator "Trišinog memorijala" bio je novi prvoligaš VŠK 2005, a turnir je po kvalitetu učesnika bio centralni prvomajski šahovski događaj u Srbiji.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 31 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 28 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara