Reli Mionica 2018 (foto: Ana Perić)
Reli Mionica 2018 (foto: Ana Perić)
07.07.2018, 21:04

Poraz Valjevaca "u komšiluku"

č: | fb:
Drugo ovogodišnje takmicenje Otvorenog šampionata Srbije u reliju, koje je danas održano u Mionici i okolini, obeležile su bespoštedne borbe na brzinskim ispitima protiv štoperice i konkurencije ali i bujica na putevima. Posada Nikola i Branislav Jović (XM Rasing tim) u "pežou 206 RC" najbolje se snašla u pomenutim uslovima i zasluženo slavila.
 
 
Drugo mesto u generalnom plasamnu Mionickog relija pripalo je posadi Luka Kotorčević – Dejan Pejić (MM Power), takode u "francuskom lavu" 106. Treće mesto osvojili su Dejan Krčevinac i Miloš Marijanović (Rid sport, Bajina Bašta) u "reno kliu". 
 
Reli Mionica 2018

Reli Mionica 2018 (Foto: Ana Perić)

 
Reli Mionica 2018.

Reli Mionica 2018. (Foto: Ana Perić)

Od 23 posade na startu do cilja je stiglo njih 15, što je, gledano u procentima, i previše odustajanja. Pojedinici su završavali pre vremena poput valjevskog asa Željka Milutinovića zbog kvara na motoru, ali bio je i odustajanja zbog izletanja, na sreću bez poseledica po vozača i suvozača. 
 
 
Nenad Vićentić i Ivan Jevtić su "otvorili sezonu izletanja", mada je verovatno bilo najteže posadi Ðanluka Roko i Jovan Isailović, koji su na pretposlednjem brzinskom ispitu, kao vodeći u generalnom plasmanu, zbog ogromne količine vode na putu doživeli "akvaplaning" i ostali bez pehara i bodova.
 
 
Takmičenje je održano na četiri lokacije i organizator, beogradski "MM Power", zaslužuje pohvale prema rečima učesnika. Protiv vremenskih neprilika, koje su naročito bile izražane u drugoj polovini takmičenja, nije se moglo. To se posebno odnosi na situaciju posle specijalnog ispita Brežđe 1.
Reli Mionica 2018.

Reli Mionica 2018. (Foto: Ana Perić)

 
Reli Mionica 2018.

Reli Mionica 2018. (Foto: Ana Perić)

 

Poredak u generalnom plasmanu: 1. N. Jović – B. Jović, 2. L. Kotorčević – D. Pejić, 3. D. Krčevinac – M. Marijanović, 4. T. Nikitović – S. Milanović, 5. B. Simović – M. Nikolić, 6. A. Tanović – A. Petričević, 7. I. Obradović – D. Savić, 8. B. Mario – N. Baričević, 9. N. Pivaljević – S. Maksimović (Avako), 10. M. Stojanac – T. Nikolić (Avako)...
 
 
Od Avakovih posada, Matija Stojanac i Tihomir Nikolić bili su drugi u klasi 1 ("jugići 55"), Nikola Pivaljević i Srđan Maksimović su peti u klasi 2 (yugo 65), dok su četiri valjevske posade ostale bez plasmana. 
 
 
U generalnom plasmanu klubova Valjevci su treci, iz Bajinobaštana i Zlatiboraca. 
 
Reli šampionat Srbije nastavlja se u septembru.
 
Reli Mionica 2018

Reli Mionica 2018 (Foto: Ana Perić)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 32 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara