Šahovski Memorijal Selimir Manojlović (foto: Uroš Mitrović)
Šahovski Memorijal Selimir Manojlović (foto: Uroš Mitrović)
07.08.2018, 06:58

Četiri remija na startu

č: | fb:
U valjevskom Grand hotelu juče je počeo 4. međunarodni šahovski memorijal posvećen uspomeni na mk Selimira Manojlovića, jednog od osnivača ŠK Krušik, novog člana Prve lige centralne Srbije, i predsednika ŠS Centralne Srbije. 
 
 
Učestvuje 10 igrača - šest iz Srbije, dva iz Turske, te po jedan iz BiH i Nemačke. Na turniru se mogu osvajati balovi za titule velemajstora i intermajstora, što je, recimo, do sada polazilo za rukom novom reprezentativcu vm Zajiću, kao i im Sredojeviću iz Ljiga, koji je tada igrao za Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca.
 
 
Pokrovitelj je Grad Valjevo, a turnir su otvorili Milorad Ilić, predsednik Skupštine grada i Selimirov sin Vanja, dok je prvi potez simbolično povukla Manojlovićeva unuka.
 
Prvi potez Selimirove unuke

Prvi potez Selimirove unuke (Foto: Uroš Mitrović)

 

Vanja Manojlović

Vanja Manojlović (Foto: Uroš Mitrović)

Od pet partija, u prvom kolu su četiri završene remijem - vm Kostić-im M. Radovanović, im Hirnelse-vm Pikula, fm Ozen-im N. Radovanović i im Radović-fm Muratović. Jedinu pobedu zabeležio vm Lazić, igrač sa najvišim rejtinog, crnim figurama protiv fm Tune Nalbanta.
 
 
Lazić je rodom iz Jadranske Lešnice, đak je našeg pokojnog kolege mk Bože Kićovića iz Loznice, a kao pionir osvajao je titulu svetskog prvaka posle čega je Kića doista obožavao Mirčeta.
 
 
Danas se igraju dva kola, od 9.00 i 16.00 sati, a zbog uštede u troškovima dva kola su na programu i u četvrtak. Igra se bez dana odmora, a turnir se završava 12. avgusta partijama 9. kola, koje su na programu od 9.00 sati.
 
 
Pobednici dosadašnjih memorijala bili su vm Zajić i vm Bogosavljević.
 
 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 18 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 15 sati 45 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara