Odbojkaška utakmica (ilustracij) (foto: Đorđe Đoković)
Odbojkaška utakmica (ilustracij) (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2018, 08:51

"Remontovan" ljiški Spartak

č: | fb:
Superligaš Spartak iz Ljiga izmenio je sastav za nov u sezonu. Trener Šarenac, angažovan u sezoni 2017/18 u 12.05, uspeo je da ekipu spase ispadanja i bez plej-auta, pa je sada angažovano nekoliko novih igrača.
 
 
Iz Dinama (Bukurešt) vratio se primac servisa Perić, Ljižanin. Iz Crvene zvezde pozajmljen je dizač Popović, dok je drugi dizač M. Ðordevic iz Vojvodine NS. Srednji bloker Zarić došao je iz VGSK-a (Veliko Gradište), kao i primač servisa-korktor Lalić iz novog superligaša VA 014.
 
 
Spartak su napustili primač servisa V. Ðordević, otišao u Mladost iz Brčkog (BiH), srednji bloker Lazarević u Šumadiju (Aranđelovac), tehničar Matić otišao je u Takovo GM, a tehnčar Oković u podgoričku Budućnost. Libero Milenković, kadetski reprezentativac Srbije, sada je u Crvenoj zvezdi. Startna postava Ljižana mogla bi da izgleda ovako: dizač Popović, primači servisa Gajević i Perić, srednji blokeri Maksimović i Aleksić, korektor Milovanović i libero Janković.
 

 

Pojačao se i novi superligaš VA 014. Umesto Ristovića iz Kragujevca novi trener je Stefanović iz Beograda, koji je najveći uspeh imao osvajanjem Kupa Srbije sa Novopazarcima. Otišli su Kneževic i Lalić, ali su došli ljiški zet Duduj, Popović (oba iz Mladog radnika, Požarevac), Radović iz Slovenije i na pozajmicu Nikolić iz Crvene zvezde.

 
 
U ženskoj Superligi Srbije lajkovacki Železnicar ce, čini se, teško ponoviti uspehe iz prošle sezone pod vodstvom trenera Svetlane Ilić, koju je nasledio Baltić iz Kraljeva. Otišle su Jovičić, Mitrović i Vignjević, a došle su Lukić i Ranković. Želja je, posle odustajanja Vizure, jedina srpska ekipa na međunarodnoj sceni. Železničar i Vizura će utakmicom za Superkup Srbije otvoriti novu sezonu.
 
 
U Superligi su i Ubljanke, koje takođe nastavljaju "remont" ekipe započet u prošloj sezoni. Došla im je Stojković iz ŽOK Valjevo, kao i ex reprezentativka Petrović.
 
 
ŽOK Srbijanka 014 veoma je ambiciozna i najavljuje da će kroz Prvu ligu Srbije "napasti" elitni rang. Trener Boban Ivović, Ljižanin, na treninzima ima 22 odbojkašice koje predvode Rakić, Nikolina Tomić i Mratinković. Tu su i talentovane Savić i Mitrović iz ŽOK Valjevo (ova druga je ispisnicu dobila odlukom arbitraže OSS).
 
 
Na turniru u Prijepolju bile su druge, a do nedelje učestvuju na međunarodnom turniru u Baru (CG). Uz to, pokrenuta je i besplatna Škola odbojke za najmlađe, a na prvom okupljanju u parku Pećina sa devojčicama družile su se, uz moto "Da svako dete igra odbojku", i prvotimke. Srbijanka 014, inače, već ima sve mlade selekcije - od predpionirki do juniorki.
 
 
U prvoj ligi Srbije je ŽOK Spatak, Ljižanke su u prošloj sezoni bile prve u nižem rangu uspred Srbijanke 014, te "očerupani" ŽOK Valjevo, koji nema "vetar u leđa" gradskih otaca. Ipak, uz sestre Čelić, Petović, Zarić i Živković, tu su novajlije Vuković i Spasenić iz novosadskog FOK-a, Vidaković iz Stare Pazove je na pozajmici, a došla je Pantelić iz Srbijanke 014. Sa njima i dalje radi trener Danilo Pejović.
 
 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 2 sati 36 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 2 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 2 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...