Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo Srbije u šahu (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2018, 06:51

Dvostruki poraz Valjevaca

č: | fb:
U 6. kolu Ekipnog prvenstva Srbije, koje se igra u Grand hotelu, obe valjevske ekipe su poražene - VŠK 2005 od beogradske Itake sa 1,5:4,5, a VŠK Sveti Nikolaj od subotičkog Spartaka sa 2,5:3,5.
 
 
Ostali rezultati: Krajina-Sloga 1,5:4,5, Jelica-Metalac 4:2, Novosadski ŠK-Sloven 1,5:4,5, Jugović-"Svetozar Gligorić" 2,5:3,5.
 
 
Vođstvo na tabeli zadržao je Spartak sa 16 meč bodova, ispred Itake sa 15, Slovena sa 13 i VŠK-a 2005 sa 12 meč bodova. Jelica ima 9, Novosadski ŠK i Gliga po 8, Jugović 7, a Sloga 6 meč bodova. U zoni ispadanja iz Prve lige su VŠK Sveti Nikolaj sa 5, Metalac sa 3 i Krajina bez bodova. Titulu prvaka brani Sloven iz Rume.
 
 
Itaka je bila sigurna u meču sa VŠK-om 2005: cele poene osvojili su Inđić protiv Pavlovića, Ivić (prošle godine igrao za "Svece") protiv Markovića i Vučinić protiv Maksimovića. Remizirali su Mastrovasilis i Svetuškin, Savić i Vučković, te Dražić i Stojanović (bivši igrač i predsednik valjevskih "Svetaca").
 
 
Ceo poen VŠK-u "Sveti Nikolaj" doneo je Popović protiv Kumića, remizirali su Kuzubov sa Berkešom (igrači sa najvišim rejtingom FIDE među 106 učesnika), Benković protiv Popovića i Arsović protiv Čabarkape, dok su poraženi Božić (treći poraz zaredom) od Lukovića i Milanović protiv Sedlaka.
 
 
VŠK Sveti Nikolaj sada je u "opasnoj zoni" i od 16.00 sati morao bi da pobedi Metalac GM ukoliko želi da opstane u "elitnom društvu", dok VŠK 2005 igra sa Novosadskim ŠK.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 12 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...