Registracija Prijava preko FB
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2018, 09:00

Nedostaju bek i centar

č: | fb:
Košarkaši Metalca nastavljaju svakodnene treninge na otvorenom i u Hali sportova, a stručni štab i predsednik kluba nastoje da angažovanjem pojačanja kompletiraju tim za novu sezonu KLS iz koje će dve najbolje ekipe, bez plej-ofa, ići u ABA 2 ligu.
 
 
Krilni centar Mladen Nerandžić, koji je Metalac pojačao u prošloj Superligi Srbije, nije pronašao inostrani klub i ostao je u Valjevu. Centar Kaplanović takođe bi želeo u inostranstvo taman onoliko koliko bi Metalaca želeo da ostane u Valjevu, gde se prošle sezone "vratio u život"!
 
 
Od pojačanja, bek-krilo Marković je još na probi. Svoj status regulisali su Sluckij i Stefanović, a na proveri su bili Miladinović, izdanak Megine škole koji je prošle godine bio u Primorju iz Herceg Novog, te Novaković, prvotimac zemunske Mladosti, koja će ove sezone biti razvojni tim Partizana, kao što će u OKK Beogradu igrati Megini "klinci". Veoma ozbiljno pojačava se Novi Pazar, koji je angažovao Krstića, kao i po jednog američkog i Turskog košarkaša, a najavljuje su i poseta NBA zvezde Turkoglua, poreklom iz okoline tog grada.
 
 
Pojačanje Metalca mogao bi da bude centar Haris Ćućović, Sandžaklija, koji je igrao u mlađim selekcijama ljubljanske Olimpije, a sa "zmajčekima" je nastupao u Valjevu na drugom "Stančićevom memorijalu", koji su docnije lokalni političari, uz pomoć "poturica" iz košarke i GSS, oteli pokretačima - grupi zaljubljenika u basket i sportskih novinara, pa je Lukina kćerka Nataša Ćuk s pravom uskratila ime svoga oca međunarodnom Juniorskom (kadetskom) turniru, koji se igra o 20. martu - Danu Valjeva. 
 
 
Ćućović (210 cm) je "mlad igrač zanimljiv Metalcu", kako bi rekao trener Mika Poček, a nezvanično se da saznati da zapinje o nakani Valjevaca da ga angažuju na tri godine, dok njegov menadžer insistira na ugovoru kraćem godinu dana. "Još nemamo pravu 'dvojku' (beka šutera, prim BV) i centre. Miladinović se predomislio, roster nije kompletiran", rekao je Poček za Kolubarske.rs.
 
 
U međuvremenu, opet zarad probe pojedinaca, odigrana je još jedna utakmica sa LA basketom iz Lazarevca, koju je Metalac dobio sa 121:67. Zbog povreda nisu igrali Sluckij i Matić. Kontrolni susreti sa jačim protivnicima doći će na red tek kada Valjevci kompletiraju i iole uigraju novi sastav. 
 
 
Inače, KLS počinje 6. oktobra, a voljom žreba Metalac najpre igra sa Tamišom u Pančevu, pa dočekuje Užičane, koji imaju privatnog finansijera, pa su za direktora angažovali nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativnog centra Rašu Radovanovića, veoma zaslužnog za razvoj FMP-a iz Železnika.
 
 

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje vodovoda Pre 21 sati 15 minuta

Restrikcija vode u nekim selima

Zbog smanjenog dotoka vode sa izvorišta na području seoskog vodovoda "Kukalj" uvedene su restrikcije za potrošače na seoskom području. Gradski vodovod je saopštio raspored kojim danima pojedini...

Opera Didona i Enej (foto: Đorđe Đoković)
Stvarana sa radošću i snagom prijateljstva, sa radošću je i zaokružena 24.09.2018

Opera "Didona i Enej" na bis!

Aplauz koji je usledio nakon premijere opere "Didona i Enej" i poziv na bis, značili su ne samo pohvale za aktere nego i zahvalnost Valjevaca da nakon 15 godina u svom gradu uživaju u operi....  · 1 komentar