Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2018, 09:12

Nova pobeda KK Metalac

č: | fb:
Valjevski košarkaši dobili su i treću kontrolnu utakmicu u pripremama za novu sezonu u KLS. Čačanski srpskoligaš Železničar pobeđen je sa 108:60 (34:17, 22:16, 16:10, 26:17).
 
 
Bila je to igra u kojoj ništa nije podsećalo na nekadašnje susrete dva kluba u vremenima kada su Želov dres nosili Kićanović, Bohinjac, Vučetić i ini asovi čačanske košarke koji su docnije nastavljali u Borcu, ali i van grada na Moravi, dok ih je kao trener vodio pok. geodeta Prevo Vučićević, blizak rođak novinara i urednika Napreda, pok. Zdravka Lazića.
 
 
Među njima je svetske visine dosegao Dragan Kićanović u Partizanu i reprzentaciji Jugoslavije, dok je Miloš Bohinjac, sada prvi čovek "dečaka sa Železničke stanice", ne tako davno, u vremenima direktorovanja pok. Zorana Kovačevića, bio trener Metalca. Bokelja je sinoć bio na utakmici u Valjevu.
 
 
Metalac i dalje nastoji da formira ekipu za novu sezonu, na probi su i dalje Marković i Novaković, iz Nikšića je stigao visoki Nikčević, doći će i američki igrač, bek-krilo Dojl. Zbog povreda izostali su Stefanović i Matić, a koševe su postigli Đuković 20, Đukanović 17, Stamenić 16, Marković 13, Vasić i Novaković po 6, Nerandžić 16, Turbić i Sluckoj po 5, Nikačević 4...
 
 
Valjevci imaju problema i da organizuju kontrolne mečeve, Kolubara je otkazala dogovorenu utakmicu, a opšta besparica utiče i na to da li klubovi imaju ekipe za prijateljske provere ali i za putovanja.
 
 

Fudbalerima bod protiv Lozničana

 
 
U 6. kolu Srpske lige Zapad fudbaleri Budućnost-Krušika igrali su 1:1 (0:0) sa Loznicom u utakmici u kojoj su gosti poveli a domaći jurili bar izjednačenje. Strelac za Valjevce bio je Janković iz slobodnog udarca u samom finišu. U redove domaćina uvukao se strah od neuspeha, posebno na domaćem terenu, a trener Predrag Pejović nikako da ustali najbolju postavu. Dok se on novinarima žali kako nije ni birao pojačanja za ovu sezonu, igrači gunđaju da su pretrenirani i da nemaju svežine.
 
 
Na golu je iskusni Mitar Pejović (36), u zadnjoj liniji su Kosić, Gentić, Nikolić i Soldatović (Đermanović je otišao u Jagodinu čiji je trener sada Dejan Nikolić), "bonusi" su Popović i Ćirović (zamenili su ih Krstić i Bajić), u špicu je Vićentijević, na sredini igra Janković. Martinović je van tima zbog kartona u Priboju, a Gavrović je izgleda "kažnjen" što je postigao gol!
Budućnost-Krušik - Jedinstvo Ub

Budućnost-Krušik - Jedinstvo Ub (Foto: Đorđe Đoković)

 

Jedinstvo je posle serije od tri poraza, dva su bila na Ubu, donelo bod iz Požarevca igrajući 0:0 sa Mladim radnikom. Ubljanima kao da je presela pobeda u Valjevu, u 2. kolu, a u klubu, na pitanje Kolubarskih.rs, šta su uzroci neuspeha - mlada ekipa ili kriza rezultata, lakonski odgovaraju "sve pomalo".
 
 
Među "zonašima" lajkovački Železničar posrće u nastojanjima da se vrati u Srpsku ligu, valjevski Radnički je najstabilniji, ljiški Spartak i lajkovački Zadrugar traže tim i formu, mionička Ribnica i OFK Osečina su stabilizovali redove, Brezovica i Vrelo sport dobro igraju, dok su Divčani potonuli i trenutno su"fenjeraši". Od klubova sa područja Šapca i Loznice najbolje su startovali Mačva iz Bogatića, šabački Radnički i Borac iz Lešnice.
 
 

 

Poznat raspored VK Valjevo u Regionalnoj A-2 ligi

 
 
Na startu Regionalne A-2 lige u vaterpolu, 13. oktobra, VK Valjevo gostuje u Šibeniku, potom igra u Kopru, a prva utakmica u Petnici je protiv Katara iz Kotora u 3. kolu. Potom slede mečevi sa Zadrom u gostima, Galebom iz Makarske u Petnici, Radničkim u Kragujevcu, Budvanima u Petnici, Primorjem u Rijeci, Vojvodinom u Petnici, Naisom u Nišu i zagrebačkim Medveščkom u Petnici.
 
 
Prvi deo takmičenja završava se 26. januara 2019, a onda se, na osnovu plasmana, za drugi deo formiraju dve grupe od po šest ekipa koje će igrati međusobno s tim što se računaju rezultati međusobnih utakmica iz prvog dela. Valjevci vredno rade pod vođstvom novog trenera, legendarnog Igora Milanovića, po mnogima najboljeg svetskog vaterpoliste do sada, a od novajlija pominjani su Njegovan iz Crvene zvezde, Tenžera iz Šapca, te još dvojica domaćih, a sada još dva domaća ali i dva igrača iz inostranstva. Poenta je u daleko većem forsiranju ovdašnjih "klinaca" uz napomenu da za ovako kvalitetno takmičenje ipak treba i znanja, iskustva i "mesa".
 

 

ŠK Krušik opstao u Prvoj ligi centralne Srbije

 
 
Šahisti Krušika su na upravo završenom takmičenju Prve lige centralne Srbije, u kragujevačkim Šumaricama, izborili opstanak u samom finišu, pa će u 2019. godini bti rival sa VŠK-om Sveti Nikolaj. Četiri pobede uz sedam poraza u 11 kola ostvarili su velemajstori Milko Popčev iz Bugarske i Vlada Kostić, ubski FIDE majstori Dragutin Ivanović i Vladeta Sandić, te mladi mkk Dejan Živković i Bojan Živanović. Rezerva je bio mk Zoran Bojić sa Uba, a kapiten ekipe mk Duško Stojanović. 
 
 
Pojedinačno, najbolji skor imao je fm Ivanović. Prvo mesto osvojili su Vladimirci sa vm Damljanovićem na čelu, dok su u niži rang ispali Trepča KM, OŠK Paraćin i čačanski Borac.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 17 sati 58 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 35 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara