Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška lopta (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2018, 20:49

Tamiš bolji od Metalca

č: | fb:
Na startu KLS valjevski košarkaši poraženi su od Tamiša u Pancevu sa 75:84 (25:18, 20:18, 10:25, 20:23). Presudan je bio "prazan hod" u trećoj četvrtini u kojoj je Metalac, posle 45 poena u prve dve, uknjižio samo deset koševa uz učinak od - 15. Domaćin je prvi put poveo u finišu trećeg perioda, a u četvrtom je prednost dizao do 10 -12 poena, što ni slabija i manje iskusna ekipa ne bi prokockala.
 
 
Tamiš igra oštro, na granici faula, a Valjevci su platili danak sudijskom kriterijumu i velikom broj ličnih greški, Uz to, povređeni su Kaplanović i Stefanović.
 
 
Kao strelci u Tamišu su se smenjivali Smiljanić, Čabrilo, Ilkić, Krstović, Jeković... Metalac je igrao bez obolelog kapitena Ðukanovića i uvređenog Sluckog, pa se među 11 našao junior Krsman Pavlović, koji uz Stefanovića nije ulazio u igru. Trener Poček je često menjao postavu, uz centre Kaplanovića i Nerandžića priliku je dobio i mladi Nikčević. Vasić je igrao svih 40 minuta, Ðuković je imao vatreno krštenje u dresu matičnog kluba, korektan učinak imali su Stamenić i američki košarkaš Dojl. Očito je, međutim, da Valjevci nisu još potpuno spremni i uigrani, pa se može očekivati da će njihova forma ići uzlaznom linijom tokom sezone.
 
Metalac: Stamenić 11, Vasić 11, Kaplanović 15, Nerandžić 14, Dojl 14, Ðuković 4, Bikčević 4, Turbić 1, Matić, Stefanović, Pavlović. 
 
Najefikasniji u Tamišu bili su Smiljanić sa 18, Jeković i Tornjanaki sa po 11 koševa. U 2. kolu. Metalac dočkuje Užičane, koji su večeras poraženi od čačanskog Borca, člana ABA 2 lige, sa 82:93. 
 
 

VA 014 derbi sa Ljižanima

 
 
Spartak je poražen u Valjevu sa 0:3 (15:25, 15:25, 19:25). Iskusni Perić bio je nedovoljan za poletne Valjevce, koje je predvodio Radović sa 12 osvojenih poena. Kod Ljižana najefikasniji su bili Milovanović i Perić. Rodonačelnik odbojke u Valjevskom kraju, Spartak izgleda vodeću ulogu ustupa nekim "novim klincima".
 
Odbojkašice Želje pobedile su Partizan u Beogradu sa 3:0, Srbijanka 014 je izgubila u Smederevu 1:3, dok je ŽOK Valjevo poražen od Vranja 0:3.
 

 

Novi kiks FK Budućnost - Krušika

 
 
U 8. kolu srpskoligaškog Zapada valjevski fudbaleri su kao domaćini igrali 0:0 sa "fenjerašem" iz Mihajlovca kod Smedereva. Domaći mogu da žale za propuštenim prilikama, ali je očito da je kriza dublja od one koju priznaju klupski čelnici. Uz to, izgleda da je novoangažovani trener Kovačević na državnoj plati u Kragujevcu, a u Valjevo dolazi po honorar! Borba za opstanak, pogotovo u situaciji kada u Prvoj ligi vise Užicani i Novopazarci, sve je realnija. Ubsko Jedinstvo je izgubilo 0:1 od Smedereva pod Šepkovcem. U 9. kolu, Budućnost-Krušik gostuje u Tutinu, a Jedinstvo u Zubinom Potoku na Kosovu.
 
 
U Mačvansko-kolubarskoj zoni, pobeda Radničkog na Petom puku, remi OFK Osečine koju je preporodio trener Novaković, porazi Vrelo sporta, Spartaka, Brezovice... Šabacki Radnički i Mačva iz Bogatića se ne šale, lajkovački Želja i Divčani prevladavaju krizu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara