Crvena zvezda pobednik Gužvinog memorijala (foto: Đorđe Đoković)
Crvena zvezda pobednik Gužvinog memorijala (foto: Đorđe Đoković)
29.01.2019, 10:16

Crvena zvezda pobednik Gužvinog memorijala

č: | fb:

8. Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremović Gužva" koji pod pokroviteljstvom grada Valjeva svake godine organizuje ORK Metalac igran je u Valjevu prethodna dva dana.

 

Turnir je organizovan u znak sećanja na Nikolu Jevremovića Gužvu, igrača i trenera Metalca sa značajnim uticajem na razvoj i rezultate valjevskog rukometa, ali i rukometa u Crvenoj zvezdi, Metaloplastici, Partizanu i u mnogim drugim klubovima na prostorima nekadašnje Jugoslavije, kao i zapaženim ruzultatima u radu sa nekoliko nacionalnih juniorskih rukometnih selekcija.

Crvena zvezda - Partizan

Crvena zvezda - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

Ove godine na turniru su po tradiciji učestvovali, pored domaćina ORK Metalac, beogradski rukometni klubovi Crvena zvezda i Partizan, dok su umesto Metaloplastike, učestvovali rukometaši Kolubare iz Lazarevca.

 

Prvog dana turnira, u prvoj utakmici predtakmičenja, snage su odmerili Partizan i Kolubara. Utakmica je završena pobedom Partizana 25:22 (11:13), a naše komšije iz Lazarevca su pružile značajan otpor superligašu. U drugoj utakmici predtakmičenja sastali su se Metalac i Crvena zvezda, a pobedu je izvojevala Zvezda. Rezultat je 21:27 (11:15) pri čemu su valjevski momci pružili veoma jak otpor renomiranim gostima.

  

Drvog dana turnira, u utakmici za 3. i 4. mesto, Kolubara je posle teške bitke rezultatom 23:25 (11:16) savladala Metalac, koji nijednog trenutka utakmice nije bio u podređenom položaju.

 

U finalnoj utakmici turnira sastali su se Partizan i Crvena zvezda. Partizan je igrao dobro u početku utakice i poslednjih desetak minuta, dok je ostalim delom uatakmice dominirala Crvena zvezda. U uzbudljivoj završnici crveno-beli su imali više prisebnosti i sreće te su pobedili sa 30:28 (11:15) i na taj način osvojili 8. Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremović Gužva".

 

Crvena zvezda - Partizan

Crvena zvezda - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

Žiri koji su činili nekadašnji Gužvini saigrači i igrači Petar Fajfrić, prof. dr Dragan Vasiljević, dr Slobodan Nenadović i Vladimir Petrić jednoglasno je doneo odluku o najboljim pojedincima turnira.

 

Za najmlađeg igrača proglašen je petnaestogodišnji član Metalca Kosta Nedeljković. Najbolji igrač turnira je junior Crvene zvezde Stefan Petrić (sin valjevskog rukometnog internacionalca Vladimira Petrića), a najbolji strelac turnira je Petar Bugarinović iz Crvene zvezde sa 14 postignutih golova (koji je za malo pretekao valjevsku rukometnu nadu Marka Ćaćića sa 12 postignutih golova). Najbolji golman turnira je takođe junior, član Partizana Andrej Trnavac.

 

Prelazni pehar turnira pobedničkom timu Crvene zvezde uručio je Jovan Jevremeović, sin Nikole Jevremovića.

Pehar za pobednika turnira

Pehar za pobednika turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Drugo mesto turnira

Drugo mesto turnira (Foto: Đorđe Đoković)

Kosta Nedeljković

Kosta Nedeljković (Foto: Đorđe Đoković)

  

Stefan Petrić

Stefan Petrić (Foto: Đorđe Đoković)

Petar Bugarinović

Petar Bugarinović (Foto: Đorđe Đoković)

 Andrej Trnavac

Andrej Trnavac (Foto: Đorđe Đoković)

Napomenimo i da je opšta organizacija turnira bila veoma dobra, što su svojim dolaskom i prijatnim utiscima potvrdili i eminentni gosti: čelnici Rukometnog saveza Srbije – predsednik Upravnog odbora Božidar Đurković i predsednik Skupštine Vladislav Krasmanović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, kao  i Gužvini saigrači – šabački vanzemaljci Mile Isaković, Veselin Vuković i Đorđe Rašić.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 10 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 11 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara