Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2014, 12:10

Premeštena 44 vaspitača

č: | fb:

Nekoliko roditelja mališana koji borave u Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica” ovog prepodneva organizovalo je potpisivanje peticije kojom zahtevaju vraćanje vaspitača koji su premešteni u druge objekte. Majka dečaka čija je vaspitačica, odlukom direktora, premeštena u drugi vrtić pozvala je jutros Kolubarske.rs. Ona je ustvrdila da će nezadovoljni roditelji pred „Zvončićem”, gde je kancelarija direktora Zlatomira Markovića, ostati do kraja radnog vremena kada će predati peticiju.

Kada se naša ekipa, nedugo zatim, pojavila pred vrtićem “Zvončić” ni jednog roditelja više nije bilo. Direktor Marković bio je “na sastanku u gradu”, kako nam je u Ustanovi rečeno. Takođe, nikakvog spiska nije bilo, niti su o čitavoj akciji nezadovoljnih roditelja službenice išta znale. Uz to, dodale su, one „nisi ni ovlašćene da novinarima daju bilo kakvu informaciju”.

Na naš poziv direktor  Zlatomir Marković je rekao da je godinama uobičajena praksa da se vaspitači i medicinske sestre zaposlene u ustanovi, shodno potrebama posla, a u skladu sa unutrašnjom organizacijom, premeštaju iz jednog u drugi objekat. On naglašava da u vaspitnoj grupi uvek ostaje po jedan vaspitač na kojeg su deca već naviknuta, kako te promene ne bi uticale na mališane.

Direktor Ustanove Zlatomir Marković dodaje da je od 220 vaspitača i medicinskih sestara, koje brinu o najmlađima, njih 44 premešteno u neki drugi objekat Ustanove „Milica Nožica”, što je urađeno u skladu sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs jedan od osnovnih razloga za organizovani bunt roditelja je premeštaj vaspitačice Vesne Milićević, supruge narodnog poslanika Đorđa Milićevića. Ona je po odluci direktora premeštena iz „Zvončića” u ulici Vlade Danilovića u vrtić „Hajdi” u Hajduk Veljkovu ulicu. Doduše, ima i onih u kolektivu koji smatraju da je ovo „mobing direktora” uz podsećanje da prethodnih godina ovoliki broj vaspitača i medicinskih sestara nije premeštan, jer se tada, kako tvrde naši sagovornici, radilo „o uvažavanju molbi zaposlenih za promenom obdaništa zbog toga što su bliži njihovom mestu stanovanja”.

U Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave rečeno nam je da nisu obavešteni o nezadovoljstvu roditelja dece iz Predškolske ustanove „Milica Nožica”, ali da je odluka direktora o premeštanju pojedinih vaspitača i medicinskih sestara u skladu sa zakonom.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 4 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...