Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2014, 13:05

Skoro 107,3 miliona dinara iz zajma EIB-a

č: | fb:

Evropska investiciona banka (EIB) odlučila je da zajmom od skoro 107,5 miliona dinara finansira radove na novoj zgradi OŠ “Milovan Glišić” u Brđanima, odnosno Valjevske gimnazije, kroz projekat “Program modernizacije škola”, saopštila je danas PR služba Gradske uprave. Precizirano je da je za završetak građevinskih i mašinsko-instalaterskih radova na novoj zgradi OŠ “Milovan Glišić” odobreno skoro 103, 3 miliona dinara, a za obnovu fasade na zgradi Valjevske gimnazije oko četiri miliona dinara.

Protokol o saradnji u petak su potpisali ministar prosvete Srđan Verbić, direktor Jedinice za upravljanje projektima Aleksandar Simonović i valjevski gradonačelnik Stanko Terzić.

Gradonačelnik potpisuje protokol

Gradonačelnik potpisuje protokol (Foto: www.valjevo.rs)

Projektom EIB predviđena je izgradnja, rehabilitacija ili modernizacija 134 školska objekta u Srbiji, a izvođači radova biće izabrani do kraja godine na međunarodnom tenderu. Očekuje se da posao dobiju i pojedine valjevske firme, koje su do sada opravdale poverenje učešćem u sličnim projektima.

Takođe je saopšteno kako na novoj školskoj zgradi u Brđanima, posle ovih radova, preostaje parterno uređenje školskog dvorišta i opremanje prostora kako bi bio završen objekat započet 2000. godine. Od 2010. do 2014. za školu u Brđanima izdvojeno je 113 miliona dinara iz gradskog budžeta i 57 miliona dinara u okviru programa podrške građevinskoj industriji Vlade Srbije.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 56 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 33 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara