Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2015, 09:49

Privrednici treba ponovo da prijave štetu

č: | fb:

Privrednici koji su pretrpeli štetu u vreme majskih poplava imaju rok da do 15. februara podnesu prijave o nastaloj šteti na privrednim objektima i sredstvima za proizvodnju. Vlada Srbije je krajem prošle godine usvojila Državni program obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, kojim je izdvojeno pola milijarde dinara za obnovu i podsticaj privredne delatnosti na poplavljenim područjima.

Kancelarija Vlade za pomoć i obnovu poplavljenih područja je saopštila da taj program predviđa davanje bespovratne novčane pomoći mikro i malim privrednicima na poplavljenom području, koji su 31. maja imali do 50 zaposlenih.Iznos bespovratne pomoći se utvrđuje u odnosu na broj zaposlenih i može iznositi od 240.000 do 600.000 dinara.

Član Gradskog veća Nikola Radojičić objašnjava da će, nakon usvajanja Državnog programa obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, privrednici morati ponovo da podnesu zahtev i da popune poseban formular i da to predaju do 15 . februara. U Valjevu je 61 privrednik prijavio štetu na objektima i sredstvima za proizvodnju nakon majskih poplava.

Radojičić kaže da Država još uvek nije donela program obnove poljoprivredne delatnosti na poplavljenom području. „Odmah nakon poplava Ministarstvo poljoprivrede i grad Valjevo su obezbedili pomoć za 113 poljoprivrednika donirajući semenske pakete i naftu.

Programi UN FAO i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, za pomoć poljoprivrednicima, još uvek traju i prema najavama donator biće završeni u avgustu, odnosno u junu ove godine.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 14 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara