Lastra (foto: Đorđe Đoković)
Lastra (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2015, 12:27

Vozovi kreću 3. marta

č: | fb:

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar ponovo će biti uspostavljen 3. marta, gotovo devet meseci posle oštećenja te pruge u poplavi, saznaju Kolubarske.rs. “To je sasvim izvesno, može eventualno da dođe do proboja roka od dan – dva”, kaže naš izvor. Toj odluci prethodio je “nenajavljeni obilazak gradilišta” generalnog direktora Železnica Srbije Miroslava Stojčića na 88. kilometru Barske pruge u kanjonu Gradca, između Valjeva i Lastre.

Situacija na gradilištu neuporedivo je bolja u odnosu na stanje početkom februara. U finalnoj fazi radova neophodno je omogućiti nadležnim komisijama uslove za pregled radova, kako bi se stvorili uslovi za brzo uspostavljanje saobraćaja.

Poslednji voz klisurom reke Gradac na Barskoj pruzi prošao je 15. maja prošle godine posle čega je došlo do poplava, koje su trasu oštetile na nekoliko mesta, a najozbiljniji odroni i klizišta bili su na 81. i 88. od Vreoca.

Sanacija prvog klizišta na 81. kilometru Barske pruge završena je 7. februara, kada je kolosek postavljen u dužini od oko 220 metara. U toku je finiš radova na sanaciji klizišta na 88. kilometru Barske pruge, gde je odneto gotovo čitavo brdo ispod pruge, a dodatan problem bile su velike vode rečice Suvaje.

Vozovi  od Beograda do Bara mesecima su saobraćali obilazno, preko Mladenovca, Lapova, Stalaća, Kraljeva i Požege. Deo pruge između Lazarevca i Lajkovca saniran je ranije, pa je Valjevo ponovo železničkim saobraćajem povezano sa Beogradom.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 40 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara