Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
19.03.2015, 21:53

Ponovo zemljotres na teritoriji Kosjerića

č: | fb:

Večeras u 21.42 časova registrovan je zemljotres magnitude 3,3 jedinica Rihterove sklale na teritoriji Kosjerića. Intezitet u epicentru procenjen je između IV i V stepena Merkalijeve skale. Seizmološki zavod je saopštio da zemljotresi ovakvog inteziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Seizmolog Slavica Radovanović, direktorka  Republičkog seizmološkog zavoda izjavila je, nakon zemljotresa jačine 4,6 jedinica Rihterove skale, koji se dogodio 8. marta takođe na teritoriji Kosjerića, da se nakon ovakvog zemljotresa, ukoliko je on glavni, očekuje serija naknadnih udara, što će pokazati naredna 24 časa ili nekoliko sledećih dana. „Postoje zemljotresi, koji za sobom nemaju naknadne udare, što vrlo često govori da se u širem prostoru ili u nekoj od susednih zona priprema jak zemljotres. Jasno je da se nalazimo na aktivnom sizmičkom prostoru. Ono što bi smo svi želeli jeste da se dogodi jedan veći broj slabijih zemljotresa, koji će se osetiti samo u Kosjeriću i okolini“, izjavila je pre 11 dana seizmolog Slavica Radovanović.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 9 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.