Kolubara u 12 časova (foto: Đorđe Đoković)
Kolubara u 12 časova (foto: Đorđe Đoković)
28.03.2015, 15:55

Ovaj put nećemo imati većih problema

č: | fb:

Kolubara je u podne dostigla nivo od 200 centimetara i proglašena je vanredna odbrana od poplava. “Međutim, vodostaj Kolubare u prethodna dva časa stagnira, tako da nema opasnosti od većeg izlivanja”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. Preduzeća “Erozija” je u stanju pripravnosti 24 časa i preduzete su sve mere zaštite. “S obzirom na to da je najavljen prestanak padavina u popodnevnim časovima, ne očekujemo značajnije probleme, ali smo spremni za svaku eventualnost, uz dežurstvo od 24 časa”, kaže Kovač i naglašava da ovog puta nećemo imati značajnijih problema.

Kolubara u 12 časova

Kolubara u 12 časova (Foto: Đorđe Đoković)

Vodostaj svih reka i rečica na teritoriji grada je u porastu, ali njihov nivo nije alarmantan. “Ljubistinja je u koritu bez većeg povećanja vodostaja, dok je Gradac značajno povećan i pri tom je dosta brz, ali nije kritično”, kaže Kovač. Ekipa Vodovoda je intervenisala na reci Gradac kod mosta kod Anatema, gde je značajno povećan vodostaj, tako da se taj most ne može koristiti. 

Ekipe gradskih javnih službi su obišle grad, evidentirano je nekoliko prijava sugrađana, ali kako reče Kovač to nisu veliki problemi. “U ulicama koje su obično pod vodom prilikom većih padavina, u Suvoborskoj, delu Gorića i Novom Naselju i ulicama kod Ekonomske škole, danas nije bilo značajnijih problema sa površinskim vodama”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Kolubara u 12 časova

Kolubara u 12 časova (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara