Kolubara oko 10h (foto: Đorđe Đoković)
Kolubara oko 10h (foto: Đorđe Đoković)
01.04.2015, 08:26

Kolubara naglo dostigla dva metra

č: | fb:

Vodostaj na Kolubari jutros je iznosio dva metra zbog čega je u 7.00 časova proglašena vanredna odbrana od poplava na teritoriji Valjeva. Đorđe Malešević iz „Erozije“ kaže da su ljudi i mehanizacija u pripravnosti, ali on očekuje da će već od podneva početi da opada nivo Kolubare.

„Kada vodostaj naglo poraste, kao što je to bio slučaj zbog 20 litara kiše po metru kvadratnom koliko je palo noćas i jutros, očekujemo i naglo opadanje nivoa Kolubare“, objašnjava Malešević. On dodaje da u gradu nema problema, međutim manjih plavljenja ima nizvodno od Valjeva na rekama Perajici, Krivošiji i Rabasu, gde su poplavljene poljoprivredne parcele, kao i uzvodno na Obnici i Jablanici. 

Kolubara kod Pivare

Kolubara kod Pivare (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 19 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 9 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.