Defile učesnika (foto: Kolubarske.rs)
Defile učesnika (foto: Kolubarske.rs)
11.05.2015, 13:31

Sportsko prvenstvo VS u Valjevu

č: | fb:

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković otvorio je danas u Valjevu 6. Sportsko prvenstvo Vojske Srbije, koje se do 15. maja održava u 2. Centru za obuku.

Govoreći vojnicima sportistima na svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, Diković je rekao da se fizičkoj obuci i sportu u Vojsci Srbije pridaje dužna pažnja s obzirom na izuzetan značaj za pojedince i sistem u celini. „To je važan čin, koji se prožima kroz sve elemente osposobljavanja, njegovim jačanjem podižemo i jačamo sposobnost našeg sastava za rešavanje određenih zadataka“, kazao je Diković.

Ljubiša Diković

Ljubiša Diković (Foto: Kolubarske.rs)

Načelnik Generalštaba VS odao je posebno priznanje gardisitima „za dostojno reprezentovanje Srbije na velikoj vojnoj paradi u Moskovi povodom Dana pobede“, kao i orkestru Vojske Srbije za učešće na Maršu mira u Kijevu (Ukrajina).

Diković je insistirao na sportskom fer pleju i druženju tokom takmičenja „u pitomom Valjevu i rodnom kraju vojvode Mišića“. Dodao je da će najbolji predstavnici VS učestvovati na svetskim vojnim igrama u Koreji.

Na 6. Sportskom prvenstvu VS učestvuje pet ekipa u sedam disciplina – vojnom višeboju, streljaštvu, orijentiringu na srednje i duge staze, atletici, odbojci, futsalu (malom fudbalu) i džudou.

Vojni višeboj se održava na nekoliko lokacija u Valjevu, kao i odbojka, futsal i džudo. Orijentiring je na Divčibarama, streljaštvo na vojnom strelištu u prigradskom naselju Sedlari, a atletika na terenima Vojne akademije u Beogradu.

 

Defile učesnika

Defile učesnika (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 4 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 4 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 53 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara