Privremeni pešački most (foto: Kolubarske.rs)
Privremeni pešački most (foto: Kolubarske.rs)
21.05.2015, 10:21

Most za Veselinoviće ovog leta

č: | fb:

Most u naselju Veselinovići biće izgrađen ovog leta, čime će biti rešen jednogodišnji problem žitelja ovog naselja, koji su prošle nedelje blokirali put Valjevo-Loznica, tražeći da im se obezbedi most, koji je srušen u majskim poplavama. „Novca u gradskoj kasi nema, ali ukoliko ne pomogne država, sredstva ćemo obezbediti rebalansom budžeta“, najavljuje gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić. Izgradnja ovog mosta, po projektu, bi koštala oko 30 miliona dinara. „Na žalost ta sredstva nismo uspeli da obezbedimo u gradskom budžetu. Nekoliko puta tražili smo novac od Republike, obratićemo se još jednom Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja, od koje imamo obećanje da će izdvojiti sredstva za izgradnju mosta u naselju Veselinovići. Ukoliko u tome ne uspemo, novac ćemo obezbediti rebalansom budžeta i taj most ćemo uraditi“, kaže Stanko Terzić.

Stanko Terzić

Stanko Terzić (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik podseća da je jedna od prvih stvari koja je urađena na sanaciji šteta nakon prošlogodišnjih majskih poplava bila izgradnja pešačkog mosta za naselje Veselinovići, kako bi žitelji imali bar pešačku komunikaciju. „Takođe, sa upravom KPZ za maloletnike dogovoreno je da se žiteljima naselja Veselinovići obezbedi korišćenje puta pored zgrade zavoda, kako bi mogli da uđu u naselje i kolima“, dodaje Terzić.

Most na Obnici u naselju Veselinovići je jedan od sedam mostova oštećenih u majskim poplavama na teritoriji Valjeva za čiju izgradnju je potrebno oko 75 miliona dinara. „Za pet mostova je urađena projektna dokumentacija i obezbeđen je novac, tako da će most u naselju Boškovići početi da se radi narednih dana, čiju će izgradnju sa deset miliona dinara finansirati Fondacija dijaspore za maticu. Takođe uskoro će početi izgradnja mostova u selu Veselinovac na rukavcu Kolubare, za naselje Paramentići na Obnici, kod Anateme i „Kriva vrba“ na Gradcu, najavljuje gradonačelnik Stanko Terzić.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 57 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara