Smotra (foto: Kolubarske.rs)
Smotra (foto: Kolubarske.rs)
20.06.2015, 12:17

Ministar Gašić na zakletvi u Valjevu

č: | fb:

U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili profesionalni i vojnici junske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS. Zakletvu su položila 153 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među njima i 12 devojaka dobrovoljaca, i jedna devojka profesionalni vojnik.  

Potpisivanje zakletve

Potpisivanje zakletve (Foto: Kolubarske.rs)

Svečanosti je prisustvovao Bratislav Gašić, ministar odbrane Srbije. “Onaj ko izabere da postane vojnik taj zavređuje posebno poštovanje, jer biti vojnik znači služiti opštem dobru, biti u zavetnom odnosu sa otadžbinom i biti spreman na napore i odricanja radi odbrane otadžbine”, poručio je na današnjoj svečanosti minister Gašić. Dodao je da su  položenom zakletvom vojnici postali deo sistema odbrane koga odlikuje čast, odvažnost, odgovornost i spremnost da se služi višim ciljevima – odbrani, bezbednosti i ugledu Republike Srbije i njenih građana.  

“Dužnost, lojalnost, požrtvovanost, čast, poštovanje, hrabrost, to su osobine koje krase vojnike. Specifičnost i plemenitost vojničkog poziva čine da se sve veći broj mladih opredeljuje za ovaj poziv. Za one koji žele da dostignu najbolje vrednosti i prhivate izazove, Vojska Srbije pruža perspektivu daljeg usavršavanja i napredovanja u službi”, rekao je Bratislav Gašić.

Minista čestita vojniku

Minista čestita vojniku (Foto: Kolubarske.rs)

On je dodao da je odbrana otadžbine za naš narod uvek predstavljala izraz časti i više od obaveze i datih reči i da su građani Srbije svesni značaja bezbednosti otadžbine.

“Na putu ka EU, Srbija želi da da svoj doprinos njenoj izgradnji i daljem razvoju, poštujući svoje interese i razvijajući saradnju sa svim ključnim bezbednosnim akterima”, poručio je u Valjevu ministar odbrane.

Ministar odbrane Bratislav Gašić čestitao je fudbalerima do 20 godina, kako reče vršnjacima naših mladih vojnika, osvajanje prvog mesta na Svetskom prvenstvu, „koji su popleli Srbiju na vrh sveta“.

Ministar Gašić i zvanice

Ministar Gašić i zvanice (Foto: Kolubarske.rs)

Svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, uz roditelje i rodbinu mladih vojnika, prisustvali su generalpotpukovnik Đokica Petrović, brigadni general Siniša Radović, predstavnik Grada Valjeva, zamenik predsednika Skupštine grad Jovan Lukić, direktor “Krušika”  Mladen Petković, predstavnici Ministarstva odbrane, policije i crkve.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 5 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 45 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 5 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara