Smotra (foto: Kolubarske.rs)
Smotra (foto: Kolubarske.rs)
19.09.2015, 09:51

Vojska Srbije će izvršiti svaku obavezu u odbrani zemlje

č: | fb:

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (GŠ VS), general Ljubiša Diković prisustvovao je danas polaganju zakletve septembarske generacije dobrovoljaca u VS, u Drugom centru za obuku, u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

"Nema izazova u odbrani zemlje koje Vojska Srbije ne može da izvrši. Na svakom mestu, od baza u Kopnenoj zoni bezbednosti do misija u UN i EU. Srbija se time može ponositi", rekao je general Diković. Dodao je kako Srbija ima svetlu budućnost "sve dok ima ovakvu decu i omladinu". 

"Srbija ima budućnost. Srbija ima dobru VS i dobre vojnike", ocenio je Diković i podsetio da  su tenkisti nedavno bili treći na Svetskom prvenstvu u Vijetnamu, iza Rusije i Kine, koje su dve velike svetske sile. 

"To nije samo stvar prestiža već i pokazatelj vrednosti VS i odnosa prema pozivu", dodao je on. "Dobro obučen vojnik je najbolji garant bezbednosti zemlje. Ne zaboravljamo tradiciju, čuvamo uspomene na sjajne pretke i idemo napred. Nema izazova koji nećemo ispuniti zarad bezbednosti zemlje i naših građana", kazao je načelnik GŠ VS.

Ljubiša Diković čestita vojniku

Ljubiša Diković čestita vojniku (Foto: Kolubarske.rs)

"Svrstali ste se u stroj onih koji Srbi nose u srcu, spremni da je brane i odbrane - hrabro, časno, vojnički. Jačajte ljubav prema otadžbini zbog koje ste se i prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka i školovanje u VS", poručio je Diković vojnicima koji su danas položili zakletvu.

Tokom boravka u VS uverićete se da vojnički život nije lak ali je častan, rekao je Diković i primetio -: "Malo ste mi očvrsli - vojnički, muški, dostojanstveno", što je "rezultat (njihovog) odnosa prema obavezama u VS za proteklih 20-tak dana".

Zakletvu u Valjevu danas su položile 293 osobe, od toga 230 muškaraca. Među njima su 254 vojnika na dobrovoljnom suženju vojnog roka - 219 mladića, 25 kadeta VMA i 13 slušalaca klase za rezervne oficire Sanitetske službe VS, te jedna žena, profesionalni vojnik.

Potpisivanje zakletve

Potpisivanje zakletve (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 17 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara