Plastenik (foto: Đorđe Đoković)
Plastenik (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2015, 06:29

Drugi krug pomoći za 400 poljoprivrednika

č: | fb:

U drugom krugu pomoći, koju finansira EU, počela je podela semenskog i sadnog materijala, kao i plastenika poljoprivrednicima valjevskog kraja. Pakete od 250 i 200 kiligrama semena pšenice i ječma, do kraja nedelje, dobiće 209 korisnika koji su oštećeni u prošlogodišnjim poplavama, dok će đubrivo biti podeljeno prve nedelje novembra, saopšteno je iz Gradske uprave uz podsećanje da su prošle nedelje podeljeni plastenici za 20 poljoprivrednika, koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama.

Član gradskog veća Nikola Radojičić kaže da i ovu pomoć finansira EU preko Međunarodne organizacije za hranu FAO, a namenjena je za blizu 400 poljoprivrednika valjevskog kraja.

„Pomoć je u vidu semenskog materijala pšenice i ječma, plastenika, sadnog materijala -sadnica voća, hrane za životinje, kao i nabavka košnica. Sadnice šljive i drugog voća, koje je oštećeno u poplavama, dobiće 50 poljoprivrednika u narednih dvadesetak dana. Ovaj drugi krug pomoći veoma je značajan za naše poljoprivredne proizvođače koji nisu iz nekih razloga dobili pomoć u prvom krugu. Veliku zahvalnost izražavamo EU, kao i Međunarodnoj organizaciji za hranu FAO, kao i svim donatorima, koji su obezbedili pomoć za blizu 1.300 domaćinstava“, kaže član Gradskog veća Nikola Radojičić. 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 10 sati 3 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 28 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...